Továbbra is nagy bajban a Vasas

2023.02.03. 21:52

A labdarúgó NB I 18. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Vasas ellen. Az angyalföldi csapat már három forduló óta veretlen, de még mindig kieső helyen áll.

Esőben, szeles, hideg időben kezdődött a mérkőzés. Lendületes, jó színvonalú küzdelem alakult ki, akadt helyzet itt is, ott is. A hazaiak a 13. percben szereztek vezetést: a 16-oson belül pattogó labda Otigbától került Slagveer elé, aki Uram mellett a kapuba passzolt. Továbbra is maradt az iram, lüktető volt a játék, mindkét csapat szerezhetett volna gólt.

A szünetben kettőt cserélt a Vasas, amely rögtön helyzettel indította a második félidőt. Tíz perc elteltével újabb kettős csere következett a fővárosiaknál, egy perccel később pedig egyenlítettek: jobb oldali támadás végén a labda egyedül találta középen Bereczet, aki élt a lehetőséggel. Csakhamar újabb nagy vendéghelyzet adódott, de a Puskás Akadémia is emelt a tempón. A helyzetek alapján a PAFC és a Vasas is kiharcolhatta volna a győzelmet, de újabb gól már nem esett. Érdekesség, hogy a két csapat szeptemberi, angyalföldi mérkőzésén is ugyanilyen eredmény született.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Puskás Akadémia FC-Vasas FC 1-1 (1-0)