Hiába az elköltött százmilliók, képtelen nyerni a Chelsea

2023.02.03. 22:57

A Cheslea a Premier League péntek esti meccsén a Fulhamet fogadta és Graham Potter csapata nem bírt ellenfelével, 0-0 lett a végeredmény.

Sokan várták, hogy a nagy téli bevásárlás után milyen kezdőt küld fel a pályára Potter, az újak közül Mudrik és a rekordigazolás, a 104 millió fontért érkezett Enzo Fernandez is kezdett, de Badiashile és az a Zijes is kezdett, aki már félig a PSG játékosa volt az átigazolási időszak utolsó napján.

Potter végül az Arrizabalaga - James, Thiago Silva, Badiashile, Cucurella - Fernandez, Gallagher, Zijes - Mount, Mudrik, Havertz tizeneggyel kezdett.A hazai oldalon Havertz-nek volt több lehetősége, egy emelés után a lécet is eltalálta, de végül nem lehetett haza kapura lövést feljegyezni az első 45 percben. A túloldalon Andreas Perreira távoli lövését kellett védenie Kepának.

Enzo Fernandezzel sem ment sokra a ChelseaForrás: AFP/Glyn Kirk

Mudrik először kezdett angol bajnokin, de Potter félidőben lecserélte, miután semmi értékelhetőt nem tudott produkálni.

A második félidő elején Willian lövését védte Kepa, majd Thiago Silva fejelhetett egy szöglet után, de Leno is védett, illetve Enzo Fernandez lőtt távolól, de Leno kapusnak it nem kellett játékba avatkoznia.

A folytatásban a csereként beállt Fofana lőhetett volna gólt, de a gólvonalról kivágták a védők a labdáját.

A Chelsea végül képtelen volt gólt szerezni, maradt a 0-0. A Fulham két meccsen 4 pontt szerzett a bajnokságban a Chelsea ellen és továbbra is megelőzi riválisát. A Chelsea az utolsó 12 meccséből csak kettőt tudott megnyerni.