Majdnem összeverekedett a Chelsea és a Benfica vezetője a 100 milliós tárgyalás során

2023.02.03. 10:16

Egészen elképesztő részletek derültek ki a Chelsea által rekordösszegért megszerzett argentin középpályás, Enzo Fernández szerződtetésének körüményeiről.

A 22 éves, katarban vb-győzelmet ünneplő középpályásért óriási erőket mozgosított a londoni a csapat, a Benfica pedig megérezve a vérszagot mindent megtett, hogy minél több pénzt facsarjon ki a Chelsea-ből.

Az utolsó, január 3-i tárgyalásra Londonban került sor, és egészen filmbe illő jelenteket hozott a találkozó, amelyen az angolok tulajdonosa, Todd Boehly, a lisszaboniak elnöke, Rui Costa és a portugál szuperügynök, Jorge Mendes vett részt. A találkozó egy ponton a két klubvezető között majdnem verekedésbe torkollott, különösen azt követően, hogy a Chelsea tulajdonosa visszavonta az eredeti 107 millió fontos ajánlatát, és előállt egy 80 millió font plusz játékos opcióval. Ekkor szakadt el a cérna a Costáéknál.

A játékosopció egyébként Jorginho, vagy Mateo Kovacic lett volna, előbbi azonban végül az Arsenalban kötött ki, míg a horvát évi 5 millió eurós fizetése kizárta a klubváltást.