Megtalálták a romok alatt a törökországi földrengés után a ghánai válogatott focistát

Newcastle United v Leicester City - Premier League EPL Season 2019-20 Soccer Wednesday 1st January 2020 Newcastle United vs Leicester City Premier League Horizontal FOOTBALL
Christian Atsu (30) of Newcastle United arrives before the Premier League match between Newcastle United and Leicester City at St. James's Park, Newcastle on Wednesday 1st January 2020. (Photo by Iam Burn/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az A Bola beszámolója szerint előkerült a romok alól a Porto, a Chelsea és a Newcastle korábbi focistája, a ghánai válogatott Christian Atsu.

A 31 éves focista vasárnap este még győztes gólt szerzett a hosszabbítás pillanataiban a Hatayspor csapatában, majd a hajnali földrengés után a romok maguk alá temették.

A Törökország déli, és Szíria északi részét megrázó, 7,8-as erősségű földrengés hatalmas pusztítást végzett, már 2500 halottnál is többről szólnak a híradások.

Christian Atsuról sokáig nem lehetett tudni semmit, nem érték el a csapattársai. A Bola szerint a focistát kórházba kellett vinni, légzési nehézségei vannak és megsérült a lába.

Christian Atsu élve került elő a romok alól Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Hatay a természeti katasztrófa által az egyik leginkább sújtott település. Atsu mellett a Hatayspor sportigazgatója, Taner Savut is eltűnt, a klub egyik másik alkalmazottja mellett.

A mentőcsapatok találtak meg élve további két focistát, Onur Ergunt és Burak Oksuzt, Kerim Alici pedig saját erőből tudott kimászni a törmelékek alól.

A Kasimpasa csapata is Hatay-ban töltötte az éjszakát a bajnoki meccs után, nekik nem esett bajuk.