Nagyon nehezen jutott tovább másodosztályú ellenfelével szemben a Debrecen

Győr, 2023. február 8. A győri Szendrei Ákos (j) és a debreceni Kusnyir Erik (b) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott ETO FC Győr (NB II) - Debreceni VSC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2023. február 8-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa szerda esti meccsén a Debrecen az ETO FC Győr otthonában lépett pályára a nyolcaddöntőben és 2-1-re nyerni tudott, hosszabbítást követően, és ezzel tovább is jutott.

Az első félidőben remekül játszott a sok magyar fiatallal felálló Győr, a debreceni Megyeri Balázs három komoly védést is bemutatott, így a félidő hajrájáig nem született gól.

Amikor már mindenki a szünetet várta, a Debrecen lendült támadásba. A győriek engedtek volna ki egy labdát bedobásra, de a debreceniek harcosak voltak, így folytathatták az akciót. A labda Dzsudzsákhoz került, aki jobbal adott be, majd Bódi fejelte vissza a labdát, Mance pedig kapásból a jobb felsőbe lőtte a labdát. Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészben Szendrei eresztet meg egy újabb távoli lövést, de Megyerinek ezúttal nem kellett védenie, de a Győr újra sokkal jobb volt, mint a Loki.

A győri Szendrei Ákos (j) és a debreceni Kusnyir Erik (b) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott ETO FC Győr (NB II) - Debreceni VSC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2023. február 8-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A hajrában a csereként beáll Babati Benjámin kapott piros lapott, valószínűleg odamondott valamit a játékvezetőnek. A Győr mindent egy lapra tett fel az utolsó percekben és egy felívelés után Csinger Márk a 90+3. percben egyenlíteni tudott.

A hosszabbítás első félidejének véén újra vezetést szerzett a Debrecen, egy baloldali beadás után Babunszki fejelt középre, Loncar pedig közelről a kapuba tudott lőni.

A hosszabbítás második félidejében megin Csinger egyenlíthetett volna, de az ötösön belül nem találta el a labdát, így maradt a 2-1, és a debreceni továbbjutás.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 1-2 (0-1, 1-1, 1-2) - hosszabbítás után

korábban:
Monor (NB III)-Paksi FC 1-5 (1-2) Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-0) Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 1-2 (1-0) ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után

csütörtökön játsszák:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.00

kedden játszották:
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

múlt szerdán játszották:
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)