Továbbra sem tudni, hol lehet a földrengés után állítólag kimentett ghánai focista

2023.02.08. 17:04

A portugál sportújság, az A Bola beszámolójára hivatkozva mi is megírtuk, hogy előkerült a törökországi földrengés romjai alól a Porto, a Chelsea és a Newcastle korábbi focistája, a ghánai válogatott Christian Atsu, de az ügynöke szerint a hírek nem feltétlenül igazak.

Christian Atsu ügynökét ezúttal a BBC idézi, aki szerint a focista hollétéről továbbra sem tudnak semmit, hiába jelent meg sok helyen, hogy megtalálták a romok alatt, és kórházban ápolják.

A már több mint 11 ezer halálos áldozatot követelő törökországi és szíriai földrengés után még ezreket keresnek, köztük van a Hatayspor ghánai válogatott csatára és a klub sportigazgatója is.

Christian Atsut továbbra is keresikForrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

"Mindent megteszünk, hogy megtudjuk, hol lehet Christian. Mindenki képzelheti, milyen lelkiállapotban van a focista családja. Annak ellenére, hogy a klubnál azt mondták, élve került elő a romok alól, mi még semmit sem tudunk Christian pontos hollétéről" - idézik a menedzsert.

A Hatayspor edzője, Volkan Demirel is arról beszélt, hogy egyelőre nincsenek hírei a focistáról, sem a csapat sportigazgatójáról, Taner Savutról.

Eközben Ghána törökországi nagykövete, Francisca Ashietey-Odunton is próbálja kideríteni, hol lehet Atsu, de a jelenlegi felfokozott helyzetben egyelőre ő sem járt sikerrel.

A 31 éves Atsu 107 meccsen játszott a Newcastle csapatában, de volt a Chelsea, az Everton és a Bournemouth játékosa is Angliában. A válogatottban 65 meccsen szerepelt, szeptemberben, Szaúd-Arábiából igazolt a török csapathoz.