Messi testvére durván nekiment a Barcelonának, majd utólag magyarázkodott

2023.02.09. 12:10

Lionel Messi bátyja, Matías a közösségi oldalán keményen bírálta az FC Barcelonát és annak elnökét, Joan Laportát is. A világbajnok focista biztosított mindenkit, hogy nem támogatja a testvérét, aki a posztot azóta egy bocsánatkérő bejegyzésre cserélte.

Matías Messi szerint senki, de főleg a klubvezetés nem támogatta a hétszeres aranylabdás testvérét, amikor távoznia kellett a katalán csapattól.

„A házamban lóg egy sportcikk, amely szerint »Messinek vissza kellene térnie Barcelonába«. Ezt írtam alá: »hahahahaha, nem térünk vissza Barcelonába, és ha igen, akkor alaposan kitakarítunk«. Kezdve azzal, hogy kirúgatjuk Joan Laportát – írta szerdán a tiltott fegyverviselés miatt korábban felfüggesztett börtönbünttést is kapott Messi-testvér. – Az emberek nem támogatták eléggé [Lionel Messit], pedig tiltakozniuk kellett volna Laporta ellen, Messit pedig marasztalásra bírni. A katalánok egytől-egyig árulók" – írta, majd hozzátette, a barcelonai csapatot egyértelműen a testvére tette világszerte ismertté.

Matías Messi utólag magyarázkodott a durva kritikája miattForrás: AFP/Franck Fife

A bejegyzését nem sokkal rá törölte, de előtte Lionel Messi kommunikációs csapata közleményben jelezte, hogy a leírtak kizárólag Matias véleményét tükrözik. Órákkal később aztán egy újabb poszt jelent meg Matías Messi oldalán. Ebben leírta, hogy elnézést kér mindenkitől, de a fia és a barátai tették közzé a viccnek szánt bejegyzést.Hozzátette, ő sosem írna ilyen súlyos dolgokat egy olyan nagy csapatról, mint a Barcelona, amely a családja második otthonának számít, és amely az öccsét annyira sikerhez hozzásegítette.