Vágólapra másolva!
Alig több mint 100 nappal a május 31-i budapesti Európa-liga-döntőt megelőzően átfogó, négynapos szakmai bejárást tartott a Puskás Arénában az UEFA és az MLSZ szervezőbizottsága - adta hírül a közleményében az MLSZ. 

Először a mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb terület,

a pálya és annak környéke került a szemle fókuszába. A Puskás Aréna gyepminősége továbbra tökéletesen megfelel az Európai Labdarúgó-szövetség elvárásainak,

mint ahogy az öltözők és a kiegészítő létesítmények is alkalmasak a legmagasabb színvonalú események kiszolgálására.

Ezen túl a megközelítési, közlekedési és biztonsági kérdések mellett a stadion területén zajló összes kiemelt tevékenység tervezése is terítékre került.

A helyszíni előkészítés része a magas színvonalú televíziós közvetítés folyamatainak tervezése is. Magyar vonatkozású hír, hogy az EL-döntő nemzetközi közvetítője (host broadcaster) az MTVA lesz.

A Puskás Arénában rendezik 2023-ban az Európa-liga döntőjét Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Külön feladat az önkéntesek feladatainak kiosztása: a szervezők továbbra is várják a jelentkezőket az izgalmasnak ígérkező, sokszor a kulisszák mögé is betekintést ígérő feladatkörökre.

2023. május 31-én Budapest újabb rangos nemzetközi futballeseménynek, az Európa-liga fináléjának ad otthont. A mérkőzésen - a 2020-as Európa-bajnoksághoz és a tavalyi Nemzetek Ligája-mérkőzésekhez hasonlóan - számos önkéntes segíti majd a szervezők munkáját. Az önkénteseknek célszerű minél hamarabb jelentkezni, hogy ne maradjanak le a kívánt pozíciókról.

Az Európa-liga-döntő nem csak a nemzeti stadiont érinti majd, hiszen számos kísérőesemény gazdagítja majd Budapesten a programot.

Ezek központi helyszíne – a tervek szerint – a Városliget környéke és a Hősök tere lesz.