Vágólapra másolva!
Ijesztő jelenet játszódott le a csütörtök esti, PSV Eindhoven-Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen: egy szurkoló berohant a pályára, és ököllel a vendégek kapusának, Marko Dmitrovicsnak az arcába ütött. A korábbi újpesti hálóőr nem sérült meg.

"Elképzelhetetlen, hogy valaki nézőként megtámadjon egy játékost. Sajnálatos, hogy ilyesmiről kell beszélnünk" - mondta a PSV vezetőedzője, a korábbi kiváló támadó, Ruud van Nistelrooy.

A sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, s rárontott a 31 éves szerb kapusra, aki azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek.

Dmitrovics nem esett pánikba, amikor rátámadt a holland szurkoló Forrás: AFP/Olaf Kraak

"Soha nem jó ilyet futballpályán látni, ilyesminek nem szabadna megtörténnie és remélem, hogy megfelelően megbüntetik" - mondta Dmitrovics, aki 2013-15-ben az Újpestben szerepelt.

- tette hozzá.

Az incidens 1-0-s hazai vezetésnél történt, ezután a Sevilla kapusa kapott még egy gólt, de ez sem volt elég a holland továbbjutáshoz, a spanyolok ugyanis 3-0-ra nyerték az első mérkőzést.

Marcel Brands, a hazaiak igazgatója azt mondta: az elkövetőt elszállította a rendőrség, s ha rajta múlik, örökre kitiltják a stadionból.

A PSV súlyos büntetésre számíthat az európai szövetségtől.