Apa lesz a Manchester United nemi erőszakkal vádolt sztárfocistája

fbl trial Horizontal
England and Manchester United footballer Mason Greenwood leaves Minshull Street Crown Court in Manchester on November 21, 2022 after a preliminary hearing on charges of attempted rape, controlling and coercive behaviour, and assault. - The 21-year-old was first arrested in January over allegations relating to a young woman after images and videos were posted online. All three charges relate to the same complainant. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United felfüggesztett játékosa, Mason Greenwood pár héttel azután tudta meg, hogy apa lesz, hogy ejtettek a vele szemben felhozott nemi erőszak kísérletével és zaklatásával kapcsolatos vádakat. Közben az angol klub női focistái aggodalmukat" fejezték ki a fiatal játékos esetleges visszatérése miatt.

A Manchester United 21 játékosa ellen február elején ejtették az ellene felhozott vádakat, de a visszatérésére ettől függetlenül még várni kell.

Közben kiderült, hogy a fiatal focista apa lesz.

A The Sun beszámolója szerint felhozott a játékos családja tud a párja terheségéről, és alig várják, hogy nyáron megszülessen a gyerek.

Ezalatt viszont arról szólnak a hírek, hogy a

klub női sztárjai aggodalmukat fejezték ki a csatár esetleges visszatérése miatt.

A Greenwood 2022 januárja óta fel van függesztve a klubnál, legutóbb 2022. január 22-én játszott meccset a West Ham ellen, de azóta is heti 75 000 fontot keres. A szerződése 2025-ig szól.

Mason Greenwood aap lesz Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Egy forrás azt mondta a The Sunnak: „Ha Mason visszatér, elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön kapcsolatba a női csapat egyikével sem.

Natalie Burrell, a United Women's Supporters' Club alapítója így nyilatkozott a lapnak: „A visszaengedése az lenne a legrosszabb, amit tehetnek.

Nem szeretném látni, hogy edz, vagy újra kijön az Old Traffordra. És biztos vagyok benne, hogy nem fogják (engedni)."

A United egyébként saját nyomozást folytat, a állítólag

a csapattársak is megosztottak abban a kérdésben, hogy az akadémia egykori sztárja visszatérhessen-e vagy sem

. A hírek szerint az a csapat néhány tagja aggódik a visszatérése miatt, míg másoknak nincs kifogásuk az ellen, hogy Greenwood újra a keret tagja legyen.

A Manchester United támadója egyelőre nem térhet vissza Forrás: AFP/Paul Ellis

Greenwoodnak továbbra is tilos edzeni, játszani a klubban, amíg ez a folyamat tart.

A hírek szerint ez még hónapokig elhúzódhat.

A játékos közleményt adott ki, miután a CPS bejelentette döntését: