Vágólapra másolva!
A Vasas bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután szerda este 3-2-re nyert Pakson. Kondás Elemér csapata negyedóra után már két góllal vezetett, az atomvárosiak aztán még az első félidőben szépítettek. A fordulás után tovább növelték előnyüket az angyalföldieknek, de a csereként beállt Böde Dániel ismét visszahozta a meccsbe a hazaiakat. Az egyenlítés azonban nem jött össze, elsősorban a Vasas kapusának elképesztő bravúrjai miatt.

A múlt hétvégi bajnokikhoz képest mindkét csapat alaposan felforgatott összeállításban lépett pályára.
Az elalvó paksi védelem asszisztálásával korán vezetéshez jutottak a vendégek, akik a folytatásban is jóval veszélyesebbek voltak, s bő negyedóra után - egy szögletet követően - megduplázták előnyüket.

Négy között a Vasas a Magyar Kupában Forrás: Facebook/Vasas FC/Laszlo Balogh

A Paks mintha csak erre várt volna, átvette az irányítást, három perc múlva szépített, és ezután is fölényben játszott.

Többször beszorította ellenfelét, de - részben Dombó bravúros védése miatt - egyenlítenie a szünetig nem sikerült.

A második félidő elején a cselezgető Balogh elesett a 16-oson belül, s bár úgy tűnt, nem ért hozzá senki, Antal játékvezető 11-est ítélt, amelyet a szünetben beállt Berecz értékesített. A televíziós lassítás alapján nem történt szabálytalanság, de mivel a kupában nincs VAR, így a Vasas ismét kétgólos előnybe került. Paksi oldalon Bognár György vezetőedző cserékkel reagált, Böde pedig ismét remek cserének bizonyult, a második helyzetéből szépített, így újra nyílttá vált a küzdelem.

A hazaiak egyfolytában rohamoztak, de Dombó nagy védései megmentették a Vasast az újabb góltól, s miután a paksi támadások a hajrában sem voltak eredményesek, a fővárosiak kerültek a legjobb négy közé.

Novothny Somát a hajrára leveszítette a Vasas Forrás: Laszlo Balogh

Az NB I-ben sereghajtó, négyszeres kupagyőztes fővárosiak legutóbb 2017-ben jutottak túl a sorozat negyeddöntőjén, akkor egészen a fináléig meneteltek, amelyben a Ferencvárostól kaptak ki.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Paksi FC-Vasas FC 2-3 (1-2)
gólszerzők: Varga B. (19.), Böde (64.), illetve Silye (3.), Iyinbor (16.), Berecz (52., 11-esből)

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.