Hátrányból fordított a Manchester United, másodosztályú csapat ütötte ki a Tottenhamet az FA-kupában

775941965 fbl Horizontal
Manchester United's Argentinian midfielder Alejandro Garnacho celebrates after scoring his team second goal during the English FA Cup fifth round football match between Manchester United and West Ham at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 1, 2023. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester United hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte hazai pályán a West Ham United csapatát, ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Rég nem látott jó formában várhatta Erik ten Hag csapata a találkozót, ugyanis előbb a Barcelonát legyőzve az Európa-liga legjobb 16 csapata közé jutott, majd 6 év után az első trófeáját is megszerezte a Ligakupa fináléjában a Newcastle United legyőzésével.

A meccs elején a United próbálkozott többször, Sabitzer előtt adódott az első komoly sansz, de a londoniak világbajnok kapusa Alphonse Aréola rendre védett, amikor kellett. Sőt, az első félidő felénél a West Ham ziccerig is eljutott, a remek ütemben kiugratott Michail Antonio helyzeténél azonban David de Gea bravúrral hárított.

Alejandro Garnacho szenzációs gól szerzett, a United továbbjutott az FA-kupában Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A fordulás után az 54. percben aztán már a spanyol kapus is tehetetlen volt: megszerezte a vezetést a West Ham United. Benrahma eresztett meg takarásból egy szenzációs lövést a tizenhatoson belül, de Gea hiába vetődött, labda a bal felső sarokban kötött ki.

A 72. percben Bruno Fernandes szabadrúgás után Casemiro talált be a kapuba, majd hosszas videóbírózás után les miatt elvették a brazil gólját. Azonban mégsem tudta kihúzni a West Ham kapott gól nélkül, Fernandes szöglete után Weghorst elől menteni igyekvő Aguerd a saját kapujába fejelt.

Amikor már úgy tűnt következhet a hosszabbítás, akkor a 90. percben előbb Garnacho tehert zseniálisan a jobb alsóba, majd Agerd labdavesztése után Fred lőtt 14. méterről laposan a kapu közepébe.

Erik ten Hag csapata így végül magabiztosan továbbjutott a negyeddöntőbe és minden sorozatot figyelembe véve immáron 11 meccs óta veretlen.

A játéknap egyik legnagyobb meglepetését a másodosztályú Sheffield United szolgáltatta, amely hazai pályán 1-0-ra legyőzte és kiejtette a Tottenham csapatát. Ám ugyancsak meghökkentő, hogy a negyedosztályú Grimsby a Southampton otthonában tudott nyerni.

FA-kupa, nyolcaddöntők:
Manchetser United-West Ham United 3-1 (0-0)

gólszerző: Aguerd (öngól - 77.), Garnacho (90.), Fred (95.), illetve Benrahma (54.)
Sheffield United (II.)-Tottenham 1-0 (0-0)
gólszerző: Ndiaye (79.)
Southampton–Grimsby (IV.) 1-2 (0-1)
gólszerző: Caleta-Car (65.), ill. Holohan (45+1., 50. – mindkettőt 11-esből)
Burnley (II.)-Fleetwood (III.) 1–0 (0-0)
gólszerző: C. Roberts (90.)