Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokságban szereplő Inter és Milan külön-külön szeretne új stadiont. Az Inter már az új stadion helyét is kinézte, de a terv rögtön ellenállásba ütközött.

A két milánói csapat, az Inter és a Milan új stadiont szeretne, mivel a jelenlegi stadion nem a klubok, hanem a város tulajdonában van, ami jelentős bevételkiesést jelent a csapatok számára - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A Milan és az Inter sokáig közös stadiont tervezett. A Football Italia forrásai szerint két milánói klub eredetileg együtt akarta lebontani a San Sirót, majd egy nemzetközi építészeti cég által kidolgozott tervek alapján építették volna meg az új otthonukat. Azonban szakadás alakult ki a két klub között, így külön-külön dolgoznak az új stadionjaikon.

Az Inter és a Milan szétválna Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

A La Gazzetta dello Sport hírei szerint az Inter a Milánó délnyugati részén fekvő Assagóban próbál új stadiont építeni. Steven Zhang, az Inter elnöke már alá is írta az előzetes dokumentumokat annak a területnek a tulajdonosával, ahol az új stadion épülhet.

Az Inter és a Milan tegnap találkozott Beppe Salával, Milánó polgármesterével. A két klub közölte terveit, azonban hamar ellenállásba ütköztek. Enrico Fedrighini, Sala városházi csapatának egyik tagja nyilvános gyűlést hirdetett az építkezés ellen, amely rengeteg kárt okozna a környezetnek.