A német rendőrök zaklatják a Leverkusen felé tartó Fradi-szurkolókat - fotó

Ferencváros, Leverkusen, Fradi-drukker, vonat
Budapest, 2023. március 8. A Ferencváros szurkolóit szállító különvonat induláskor a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa-liga nyolcaddöntő odavágó mérkőzésén a magyar bajnok Ferencváros a német Bayer Leverkusen otthonában lép pályára. A találkozóra a hírek szerint 2300 magyar drukker utazik, a legtöbben egy tizennégy vasúti kocsiból álló különvonattal. Reggel a német rendőrök "kellemes fogadtatásban" részesítették a magyar szurkolókat.

A Ferencváros szurkolói úton vannak Leverkusen felé. A németek nem könnyítik meg a drukkerek dolgát, mivel reggel nagy számban vonultak ki a rendőrök a különvonathoz. Az Ultrasliberi Hungaria információja szerint a cseheknél állították meg a fanatikusokat.

Azonban az Origo megtudta az egyik vonaton utazó szurkolótól, hogy már Németországban tartóztatták fel a szerelvényt, és egyenként vizsgálják át az összes kocsit.

Amíg ez nem történik meg, addig nem utazhatnak tovább.

Íme, a fotó:

Mint ismert, hét magyar konzul is jelen lesz a Bayer Leverkusen-Ferencváros futballmeccs helyszínén Németországban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak.

Frissítés: Végre továbbindult a vonat

A Fradi-szurkolók egyik oldala szerint sokak közbenjárásának köszönhetően két óra várakozás után újra úton van a különvonat Leverkusen felé.