Vágólapra másolva!
Újabb hatalmas botrány kavarta fel az állóvizet a francia fociválogatottnál. A szövetségi kapitány, Didier Deschamps elmondta egy interjúban, szerinte mi az igazság a Benzema-ügyben, mire a Real Madrid támadója azonnal visszavágott és bohócnak titulálta a kapitányt.

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Le Parisiennek adott interjút, amelyben többek között Karim Benzemáról, valamint a Real Madrid támadójának világbajnokságról való távollétéről is beszélt - vette észre a Sportal.

Benzema - aki október közepe óta combsérüléssel bajlódott, mégis bekerült a franciák világbajnoki keretébe - egy nappal a katari vébé kezdete előtt ismét megsérült, így ki kellett hagynia a tornát. Deschamps-tól megkérdezték, miért nem vártak még néhány napot, amíg pontosabb diagnózist nem kapnak a problémáról.

"Csupán egyetlen igazság van, és ezt Karim is jól tudja" -

mondta a szövetségi kapitány, aki szerint Benzema eleve november 14-én csatlakozott a csapathoz egy olyan időszak után, amikor alig játszott a klubjában.

A Karim Benzema és Didier Deschamps közötti ellentét végleg elfajult Forrás: AFP/Franck Fife

"Amikor megsérült, az orvosunk bevitte az Aspetar klinikára egy MRI-re. Karim elküldte az eredményeket egy madridi orvosnak, aki szintén elmondta neki a véleményét. Már éjfél is elmúlt, amikor visszatért a szállodába" - tette hozzá a francia kapitány. A diagnózis egyértelmű volt, emellett elárulta, hogy Benzema válogatottól való távozása nem pontosan úgy zajlott, ahogyan azt a közvélemény hiszi. Benzema ideges volt, mert nagyon sokat jelentett neki ez a világbajnokság.

"Azt mondta nekem, hogy belül halottnak érzi magát - mondta Deschamps. -

Még a legjobb esetben sem térhetett vissza az edzésekhez december tizedike előtt. A közösségi oldalán tett bejegyzésében a csalódottságának adott hangot, hogy el kell mennie, ezt a döntését azzal indokolta, hogy a csapatra gondol. Körülbelül

Benzema a vb-döntőt megelőző napokban felkészülési meccsen pályára lépett a Real Madridban, erről azt mondta Deschmaps, hogy ez nem mérhető össze egy világbajnoki elődöntő intenzitásával.

"El tudják képzelni, hogy az utolsó pillanatban visszatér? Karim maga mondta nekem, hogy nem állt volna készen" – mondta Deschamps,

aki hozzátette, egyetlen játékos sem volt boldog a távozása miatt a keretben, ellentétben azzal, amit hallottak és olvastak.

Deschamps elmondta, a szerződése meghosszabbítása után felhívta Benzemát, hosszasan elbeszélgettek, majd amikor érdeklődött az álláspontjáról a folytatással kapcsolatban, akkor megerősítette a döntését, mely szerint befejezi a válogatottbeli pályafutását.

"Ne kérdezzen az érveiről, rajta múlik, hogy megosztja-e azokat, avagy sem" - mondta a kapitány.

A Real Madrid támadója azonnal visszavágott és bohócnak titulálta a kapitányt Forrás: instagram.com/karimbenzema/

Nem kellett sokat várni Benzema reakciójára,

a Real Madrid aranylabdása a hivatalos Instagram-oldalán közzétett történetében idézett az interjúból, „Micsoda merészség" és „Szent Didier" megjegyzéseket fűzve hozzá – egy-egy bohócfejes hangulatjel kíséretében...

A Real Madrid támadója azonnal visszavágott és bohócnak titulálta a kapitányt Forrás: instagram.com/karimbenzema/