Teljesen kifakadt a bírókra a Manchester United edzője

2023.03.13. 07:34

A Manchester United focicsapata hazai pályán csak 0-0-s döntetlent ért el az angol bajnokság utolsó helyén álló Southampton ellen, amiben közrejátszott az is, hogy a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszott a csapat. Casemiro kiállítását Erik ten Hag vezetőedző nem vette jó néven a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A brazil focista videózás után kapott egyből piros lapot a veszélyes becsúszásáért, amit követően Casemiro sírva hagyta el a pályát. Utólag az is kiderült, hogy az angol szövetség négymeccse eltiltással sújtotta ezért a 31 éves játékost, akinek ez már a második kiállítása volt a szezonban.

Erik ten Hag felháborodott a döntésen, mert szerinte következetlen ítéleteket hoznak a ligában. Példának azt hozta fel, hogy szombaton a Leicester védője, Ricardo Pereira megúszta a büntetést, miután a Chelsea játékosa, Joao Felix ellen hasonló szabálytalanságot hajtott végre.

Erik ten Hagnak vigasztalnia kellett CasemirótForrás: AFP/Oli Scarff

„Következetlenségnek gondolom, és már a játékosok sem tudják, hogy mik az irányelvek. A videobíró a Leicester-Chelsea meccsen nem jelzett, most viszont igen. Ráadásul volt két tizenegyes-szituáció, amelyeknél viszont nem szóltak a játékvezetőnek, pedig főleg az első szerintem egyértelmű kezezés volt. Szóval, mik az irányelvek?" – utalt Erik ten Hag Armel Bella-Kotchap kezezésére Marcus Rashford beadásánál.

Casemiro több mint 500 meccset játszott már európai bajnokságokban, és eddig sosem volt azonnali piros lapja, most pedig már van kettő – folytatta a holland szakember. – Aki ért a futballhoz, tudja, hogy mi a szabályos és mi a durva, Casemiro pedig igazán sportszerűen szokott játszani. Keményen, de sportszerűen. Úgyhogy ezért is erősen vitatható [a piros lap]."