Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a feljutásra két legesélyesebb csapat, az első helyen álló Diósgyőr és a második MTK Budapest találkozott az új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az NB II szuperrangadójának kikiáltott meccs remek játékot és hat gólt hozott, azonban a találkozónak nem volt rangadó jellege, ugyanis az MTK nagyon simán győzött, ezzel pedig megelőzte a Diósgyőr és a tabella élére állt.

A fővárosi kék-fehérek élére tavaly október 23-án tért vissza Horváth Dávid, akinek a vezetésével négy nappal később még "csak" döntetlent játszottak Kazincbarcikán, de azóta sorozatban nyolc mérkőzésüket nyerték meg az NB II-ben. Az MTK az eddigi hat tavaszi fordulóban még gólt sem kapott, mellette pedig 72 lőtt gólnál járt a bajnokságban. Az elmúlt heteket tekintve az MTK egyetlen valós riválisa az a Diósgyőr, amelynek egy veresége van a szezonban, december 3-tól számolva viszont az összes többi mérkőzését megnyerte.

Horváth Dávid vezetésével szárnyal az MTK Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

Az MTK számára nagyon rosszul indult a találkozó, ugyanis Horváth Dávidnak már a 15. percben kapus kellett cserélni. A 10. percben egy egy jobb oldali beadásra Rácz Gergő robbant ki, elütötte a labdát a diósgyőri támadók elől, ez után viszont ütközött csapattársával, Poór Patrikkal, majd a földön maradt. Az MTK kapusát percekig ápolták, szerencsére a saját lábán hagyta el a pályát, de látszott, hogy nem tiszta a tekintete. Rácz minden bizonnyal agyrázkódást szenvedett, a helyére a 34 éves Somodi Bence érkezett.

A korai változtatás nem zavarta meg a kék-fehéreket, akik a folytatásban irányították a meccset, a 27. percben pedig megszerezték a vezetést. Egy kapu előtt kavarodás után nem tudtak felszabadítani a diósgyőri védők, a labda pedig Horváth Artúr elé került, a 19 éves játékos pedig 13 méterről a jobb felső sarokba lőtt.

A vezetés megszerzése után is az MTK irányította a meccset, a 38. percben pedig egy gyönyörű góllal növelte az előnyét a fővárosi csapat.

Egy gyors kontratámadás végén Bognár István kapott egy indítást a jobb szélen, elkezdett befelé húzni, majd két cselt követően 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A fordulás után remekül kezdett az MTK, és a 47. percben akár el is dönthette volna a meccset. Egy szép támadás végén Kata Mihály sarokkal készített le egy labdát a lendületből érkező Stieber Zoltánnak, azonban a korábbi magyar válogatott focista tíz méterről az oldalhálóba lőtt.

Sokáig azonban nem kellett várni a harmadik MTK-gólra.

Az 58. percben Bárdos Bence letarolta a tizenhatoson belül Zuigéber Ákost, a játékvezető pedig azonnal tizenegyest ítélt. A labda mögé Stieber állt oda, a léc alá lőtt a jobbra vetődő Senkó Zsombor helyére.

Stieber Zoltán a 10. gólját lőtte az NB II-es szezonban Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

A folytatásban a miskolci csapat ment előre a szépítésért, ennek pedig a 64. percben lett meg az eredménye, amikor a csereként beállt Jurek Gábor szépségdíjas gólt lőtt. Bokros Szilárd ment el a bal szélen, középre tekert, Jurek pedig egy gyönyörű mozdulattal ráfordult a labdára, és kapásból a kapu jobb oldalába lőtt.

Szorosabb azonban nem lett a meccs, ugyanis az MTK a 74. percben visszaállította a háromgólos különbséget.

Egy diósgyőri labdavesztés után három a kettőben kontrázhattak a kék-fehérek, Bognár Istán pedig remek labdát tálalt Zuigéber Ákos elé, aki ziccerbe került, és Senkó lábai között a kapuba lőtt.

A találkozó vége hozott még egy diósgyőri gólt.

A miskolci csapat legjobbja, a 18 éves Jurek Gábor egy remek cselsorozat után 19 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel pedig kialakult a végeredmény.

Győzelmével az MTK a Diósgyőrt megelőzve a tabella élére állt, és sorozatban a kilencedik meccsét nyerte meg az NB II-ben.

Merkantil Bank Liga, 27. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 4-2 (2-0)
gólszerzők: Horváth A. (27.), Bognár (38.), Stieber (58.-11-esből), Zuigéber (74.) ill. Jurek (64., 87.)