Több mint 60 halálos áldozata van a drogháborúnak, a megfenyegetett Lionel Messi is retteghet

2023.03.14. 12:52

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain argentin világbajnoka, Lionel Messi a hazájában dúló drogháború miatt továbbra is retteghet. Már a biztonsági miniszter, Aníbal Fernández is megszólalt az ügyben.

Március 2-án érkezett a szörnyű hír Argentínából, hogy Lionel Messi családjának vállalkozását, egy szupermarketet fegyveresek támadtak meg a hétszeres aranylabdás szülővárosában Rosarióban. 14 lövést eresztettek a boltra, ezt követően pedig egy fenyegető üzenetet hagytak a futballistának.

A Ripost beszámolója szerint nem csillapodnak a kedélyek az ügyben, a balhé azóta is napirendi pont Argentínában. A legutóbbi kongresszuson is heves vita alakult ki a Rosarióban található kábítószer-kereskedelem és az ahhoz kapcsolódó erőszakhullám, miatt. Megszólalt többek között a biztonsági miniszter, Aníbal Fernández is.

Lionel Messi is retteghetForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Csak tavaly 2077 embert tartóztattak le Rosarióban kábítószer-bűncselekmények miatt" - mondta Aníbal Fernández, aki hozzátette, idén eddig legalább 65 ember halt meg a bűnbandák közötti drogháború következtében.

Az ország elnöke, Alberto Fernández március 7-én bejelentette a szövetségi erők létszámának növelését a településen. Akár 1400 új katona is jelen lesz, valamint kiküldenek egy szuperegységet is (Army Engineering Corps).