Ki az az embertelen diósgyőri kapus, aki szándékosan tönkretette egy kisfiú születésnapját az MTK-meccsen?

Senkó Zsomborral már a Juventus felnőttcsapatánál is számolnak
Vágólapra másolva!
Aki eddig nem ismerte volna, az biztos, hogy tegnap este vagy kedd reggel megismerte Senkó Zsombor nevét. A fiatal, mindössze 20 éves kapus azért lett egyszerre nagyon ismert, mert az MTK ellen a Diósgyőr színeiben megakadályozta, hogy egy MTK-szurkoló kisfiú a félidőben a kapujába rúgja a labdát.

Senkó Zsombor Zalaegerszegen kezdett focizni, majd az Illés Akadémiáról került mindössze 16 évesen Olaszországba, a Juventus csapatához. A 196 centiméter magas Senkó Zsombor három évet töltött a Juventusnál, ahol többek között Gianluigi Buffontól és Wojciech Szczesnytől is tanulhatott.

Ön szerint is nagyot hibázott a DVTK kapusa?

Szavazzon!

Mit kellett volna tennie ön szerint Senkó Zsombornak?

Senkó az olasz csapat színeiben szerepelt az ifjúsági Bajnokok Ligájában, amelyben a négy közé jutott, tizenegyespárbajban is fogott büntetőt. Senkó hamar felkerült a felnőtt keretbe, többször ült a legjobbaknál a kispadon, de végül nem mutatkozhatott be a felnőttek között tétmeccsen, a Juve korosztályos csapataiban szerepelt.

Senkó Zsombor büntetőt véd a Juventus színeiben Forrás: Juventus FC/Twitter

Torinóból is folyamatosan szerepelt az utánpótlás-válogatottakban, télen lett a Diósgyőr kapusa.

A 200 ezer euró értékűre taksált játékos az MTK ellen másodszor védett az NB II-ben, a hétfői 4-2-es vereséggel együtt eddig öt gólt kapott.

Így érkeztünk el a hétfő esti bajnokihoz, amely mindkét csapat számára fontos volt, hiszen mindkét csapat feljutó helyen áll a másodosztályban,

de a sikerrel az MTK megelőzte a tabellán a DVTK-t. Félidőben már 2-0-ra vezetett az MTK, majd jött a szünet. A második félidő kezdése előtt egy MTK-szurkoló kisfiú, a születésnapos Varga Énok végezte el a kezdőrúgást, megpróbált gólt lőni a diósgyőri kapusnak, de Senkó kétszer is védeni tudott.

A szurkolók többsége Olaszországig zavarná vissza a fiatal magyar kapust, aki, ha nagyon szigorúan vesszük, csak a munkáját végezte. Azért fizetik, hogy ne kapjon gólt. Ha az lett volna a feladata, hogy asszisztáljon a kis Énok szülinapi bulijához, akkor viszont nagyot hibázott - emberileg.

Itt lehet a kommentszekcióban olvasgatni:

Itt adódik a kérdés, mi értelme van egy ünnepélyes kezdőrúgásnak. Meccs előtt talán több értelme van, mint félidőben, amikor már talán felfokozottabb állapotban vannak a focisták az első 45 perc történései miatt. Az is kérdéses, hogy az ünnepélyes kezdőrúgást mikor és miért váltotta fel az, hogy a rúgóból rávezető lesz, és mi alapján döntenek, hogy a hazai vagy a vendégkapus lesz-e az „áldozat", illetve azt sem tudni, hogy erről tájékoztatják-e a kapust, hogy számítson ilyesmire vagy sem. Valószínűleg az aktuális ünnepelt dönt ad-hoc jelleggel, ami talán nem a legjobb forgatókönyv

A DVTK edzője, Szergej Kuznyecov a meccs után azt mondta, szerinte az lett volna a megoldás, ha az MTK-s kissrác az MTK kapusának lő, ő ugyanis nyilván szívesebben beengedte volna a labdát.

A 20 éves Senkó is talán már másképp döntene ebben a helyzetben. Akármilyen feszült hangulatban is lehetett, mindenki nyugodtabban aludt volna, ha fogja magát, és esetleg hátat fordít az esetnek vagy odébb sétál, be sem áll a kapuba, ha nem bírja elviselni, ha bárkitől gólt kap.

A kis Énok szülinapja egy pilanatra úgy tűnt, hogy tönkrement, de azóta az MTK-nál is mindent megtesznek, hogy ez ne így legyen és csak remélni tudjuk, hogy a két kihagyott ziccer csak megerősítette a bánatos kisfiút abban, hogy még keményeben edzzen majd a fővárosi klub utánpótlásában.