Csercseszov: Történelmi mérkőzésre készülünk a Leverkusen ellen

2023.03.15. 12:40

A csütörtöki Ferencváros-Bayer Leverkusen Európa-liga nyolcaddöntő előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a magyar bajnokcsapat. Sztanyiszlav Csercseszov és a csapatkapitány, Dibusz Dénes beszélt a várható esélyekről.

A Ferencváros szakvezetője, Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal is határozottan válaszolt a kérdésekre.

A visszavágó egy másik mérkőzés lesz. A múlt héten kikaptunk, de játék szempontjából sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna. Tudjuk, hogy mire képes a Leverkusen, nagyon hatékonyak voltak, mi pedig nem tudtunk gólt lőni abból a kevés helyzetből, amit kidolgoztunk. Ezen kell holnap változtatni - mondta Csercseszov.

Miután a nyolcaddöntőt hátrányból kezdi a Fradi, a korábbi Európa-liga-meccsekhez képest másként, támadóbban kell fellépnie, vetettük fel a szakembernek.

Az agresszivitás, a támadószellem és a naivitás két különböző dolog. Tudjuk, hogy hátrányban vagyunk, de ettől nem fogunk naivan, bután játszani. Azt is tudjuk, hogy változtatni kell a múlt heti meccshez képest. Abban nincs semmi meglepő, hogy a jó csapatok ellen át kell alakítani a taktikát, ma még lesz videozás, még változhatnak a dolgok - válaszolta az Origo kérdésére.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzőj pontosan tudja, hogy milyen nehéz kihívás vár a csapatraFotó: Csudai Sándor - Origo

Csercseszov nem tudott jó hírrel szolgálni a sérülteket illetően, elmondta az egy hete hiányzók (Samy Mmaee, Pászka Lóránd, Tokmac Nguen, Muhamed Besic) közül senkinek nem számíthat a játékára

"Szerintem mindenki tudja, mit jelent a 0-2. Azt viszont senki nem tudja, hogy az ellenfél milyen taktikával áll fel. Egy valamit tudunk, legalább két gólt kell lőnünk. Nagyon reméljük, hogy a meccs közben nem lesz újabb sérülés a csapatban, mert mindössze 13 felnőtt játékosunk van bevethető, a többiek mind fiatalok - mondta Csercseszov. Ezért nem is várható, hogy alapvetően megváltozik a Fradi taktikája.

"Ennyi egészséges játékosunk van, egy másik taktikához, nem tudok új játékosokat kiállítani. De teljesen mindegy, hányan vagyunk, holnap meccs, úgy kell kiállnunk, hogy mindent meg tudjunk tenni a jó eredményért" - szögezte le.

Több mint kétezer Fradi-drukker buzdította a csapatot LeverkusenbenForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Leverkusenben a vereség ellenére a szurkolók kórusban skandálták a vezetőedző nevét, amit nagyon jó néven vett.

A szurkolóink Leverkusenben egy kicsivel jobbak voltak, mint a csapat. Tudjuk jól, hogy mindig mögöttünk állnak, ezért is jó lenne holnap győzni és továbbjutni. A holnapi lesz a 16. európai kupameccsünk, és úgy készülünk, hogy a lefújás után együtt ünnepelünk, és egy történelmi mérkőzést játszunk - mondta optimistán a szakvezető, aki azért nagyon nem lovallta bele magát a továbbjutás kérdésébe. Hogy karrierjében mennyire lenne történelmi siker a Leverkusen elleni továbbjutás?

"Tegye fel ezt a kérdést holnap, ha úgy alakul a mérkőzés" - mondta a felvetésre.

A játékosokat a csapatkapitány, Dibusz Dénes képviselte, aki elmondta, a hétvégi bajnoki vereség után hétfőn már mindenki tiszta lappal érkezett edzésre.

Olyan elánnal és elszántásággal kezdtük a munkát, amely során mindenkinek egy cél lebegett a szeme előtt, mégpedig az, hogy ki tudjuk vívni a továbbjutást - mondta a Ferencváros kapusa.

Dibusz Dénesnek Leverkusenben gyakorlatilag nem volt dolgaForrás: MTI/Kovács Tamás

Az idei kupakiírásban először játszik a Puskás Arénában a csapat, amit a válogatott meccsekről már jól ismer Dibusz. Elmondta, hogy tökéletes talajú pálya fogadja a csapatokat.

Lehet rajta focizni, és meg kell mutatnunk, hogy tudunk is focizni! Azoknak a játékosoknak, akik már játszottak itt akár kupadöntőben, akár a válogatott meccseken, azoknak ez a stadion ugyanolyan hazai pálya lesz, mint a Groupama Aréna. Az 50-60 ezer szurkolóval a hátunk mögött pedig csak hatványozottan kihasználhatjuk a hazai pálya előnyét" - mondta az új helyszínről.

Az első meccs tapasztalatai közül kiemelte, hogy nagyon kevés helyzetet engedélyeztek a Leverkusennek, az viszont már kellemetlen, hogy mégis két gólt kaptak abból a kevés lehetőségből.

Ezért is volt nagyon fájó az eredmény. Hiszen a tervünket jó százalékban megvalósítottuk, ugyanakkor mégis rossz eredménnyel térhettünk haza. Volt két nagyon jó lövésük, ami ellen sajnos én is tehetetlen voltam. De bízunk benne, hogy ezeket a szituációkat is el tudjuk kerülni a visszavágón, és például ezeknél a szituációknál közelebb tudunk majd lenni az ellenfél játékosaihoz, hogy ne legyen ilyen lehetőségük" - mondta Dibusz.

A mérkőzés iránti érdeklődést jól mutatja, hogy minden játékost rengeteg ismerős keresett meg jegyért, Dibusz elmondta, hozzá száznál is több kérés futott be.

"Nem lepett meg az érdeklődés. Remélem, hogy minél többen lesznek, minél jobb lesz a hangulat, mi pedig a játékunkkal tudjuk majd tűzbe hozni a szurkolóinkat" - zárta mondandóját a kapus. 

Ezt már Sztanyiszlav Csercseszov sem hagyta szó nélkül, elmondta ő csak tíz jegyet kapott. A belépőket egyébiránt a jákosok is megvásárolják, tették hozzá.

A Ferencváros-Bayer Leverkusen mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik a Puskás Arénában. A találkozóról az Origo ezúttal is élő szöveges formában, illetve helyszíni tudósítás keretében számol be. A két csapat első mérkőzését március 9-én a németek nyerték 2-0-ra.