Guardiola elárulta, miért cserélte le a Szoboszlaiék ellen öt gólt szerző Haalandot

2023.03.15. 11:31

Öt gólja ellenére sem volt teljesen elégedett Erling Haaland azt követően, hogy a Manchester City 7-0-ra legyőzte kedden a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipziget kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A lipcsei 1-1-es mérkőzés után a City és ihletett formában futballozó norvég csatára Manchesterben esélyt sem adott a Gulácsi Pétert sérülés miatt nélkülöző német együttesnek. A 22 esztendős Haaland már az első félidőben triplázott, ezzel legfiatalabb játékosként érte el a 30. BL-gólját, egyben a leggyorsabban, mindössze 25 találkozó alatt jutott el eddig. A szünet után még két gólt szerzett Haaland, a hatodik találat megszerzésére azonban - amely korábban még soha senkinek nem sikerült egy BL-mérkőzésen - már nem volt lehetősége, miután Josep Guardiola a 63. percben lecserélte.

Mondtam neki, mikor elhagytam a pályát, hogy szerettem volna dupla mesterhármast szerezni. De mit lehet tenni?" - ismerte be Haaland, aki egyúttal azt is elárulta: homályosak az emlékei, nem emlékszik a találataira, csupán arra, hogy lőtt és nem gondolkozott. Kitért arra is: elfáradt a gólörömökben. Előre tekintve leszögezte, hogy csapatával a BL megnyerése a céljuk.

"Az elmúlt öt évben négyszer megnyerték a Premier League-et. Nem bajnokságot nyerni hoztak engem, azt már tudják, hogyan kell."

Guardiola a motiváció fenntartásával magyarázta Haaland lecserélését. Ha ezt a mérföldkövet, ezt a rekordot már 22 évesen elérte volna, unalmas lenne az élete. Így meglesz a célja, hogy a jövőben megtegye itt vagy bárhol. Ezért cseréltem le" - fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: miután eldőlt a találkozó és ezzel a párharc is, minél több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni.

Haaland mindössze a harmadik futballista lett a sorozat történetében, aki ötször volt eredményes egy mérkőzésen: korábban ez Luiz Adrianónak és Lionel Messinek sikerült, utóbbinál épp Guardiola volt a Barcelona vezetőedzője.