Szívtelen diósgyőri kapus, kirúgta Huszti Szabolcsot a Fehérvár, Haaland minden rekordot megdönt

2023.03.15. 08:13

A keddi napon számos érdekes esemény történt a sportvilágban. Szinte egy ország ismerte meg a Diósgyőr kapusának, Senkó Zsombornak a nevét, aki az MTK elleni meccs félidejében megakadályozta, hogy egy óvodás kisfiú gólt lőjön neki. Huszti Szabolcs már nem a MOL Fehérvár edzője, a vezetőség menesztette a korábbi válogatott futballistát a klub éléről. A Bajnokok Ligájában Erling Haaland vezérletével a Manchester City kiütötte az RB Leipziget, az Inter pedig a Porto kiejtésével jutott be a negyeddöntőbe.

A keddi nap egyik főszereplője a Diósgyőr kapusa, Senkó Zsombor volt, aki az MTK elleni NB II-es rangadó félidejében tönkretette egy óvodás kisfiú, Varga Énok születésnapját. Az esetről a DVTK edzője, Szergej Kuznyecov markáns véleményt fogalmazott meg, a szurkolókat pedig felháborította a kapus botrányos viselkedése.

Senkó Zsombort nem kímélték a botrányos eset utánForrás: Juventus FC/Twitter

Huszti Szabolcs a Debrecennél töltött időszaka után a Fehérvár élén is megbukott, az NB I-ben a kiesés elől menekülő együttestől kedden menesztették.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Manchester City erődemonstrációt tartott, és Erling Haaland vezérletével hazai pályán 7-0-ra kiütötte Szoboszlaiékat. A norvég csatár öt gólt lőtt a Lipcse ellen, ezzel ő lett a harmadik futballista, akinek ez a bravúr sikerült a BL-ben. A játéknap másik meccsén az Inter gól nélküli döntetlent játszott a Portóval, de ez az eredmény is elegendő volt az olasz sztárcsapatnak a továbbjutáshoz.