A Fradit búcsúztató Leverkusen edzője szerint bárkit legyőzhetnek az Európa-ligában

2023.03.17. 09:17

Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője szerint a jövőben jobb teljesítményt kell nyújtania csapatának a labdarúgó Európa-ligában, mint csütörtökön a Ferencváros elleni 2-0-ás győzelem és nyolcaddöntőbe jutás alkalmával a Puskás Arénában.

"Mára ez elég volt, de a jövőben nem lesz az. Jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket" - mondta a spanyol szakember, aki szerint nem játszottak látványosan.

Nem játszottunk szépen, ezt el kell fogadnunk, de amit akartunk, azt elértük. Ha messzire akarunk jutni Európában, akkor szükség van az ilyen meccsekre, amelyen megmutatkozik a csapat tartása" - nyilatkozott.

Xabi Alonso (balra), a Bayer Leverkusen edzőjeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Alonso a kapus Lukas Hradecky "érett európai teljesítményét" emelte ki.

Xabi Alonso hozzátette, a negyeddöntőben nehezebb ellenfélre kell számítani.

Ezzel a hozzáállással, mostani formánkkal és magabiztosságunkkal bárkit legyőzhetünk. Ugyanakkor a jobb együttesek ellen gyilkos ösztönre is szükség van" - fogalmazott a tréner.

A Ferencváros a múlt heti, idegenbeli 2-0-s kudarc után a Puskás Arénában is 2-0-ra kapott ki a Bayer Leverkusentől, így kettős vereséggel, 4-0-s összesítéssel búcsúzott.

A második számú európai kupasorozat negyed- és elődöntőinek sorsolását pénteken 13 órától tartják, míg a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.