Dzsudzsákék nem bírtak a meglepetéscsapattal

2023.03.18. 17:44

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat délutáni meccsén a Debrecen hazai pályán fogadta a Kecskemétet. A gólnélküli első félidőt követően Loncsar szerzett vezetést a hazaiaknak, majd Deslandes öngóljával először egyenlített a Kecskemét, majd Horváth Krisztofer hatalmas góljával meg is nyerte a rangadót.

Az előző körben kisvárdai győzelmével a harmadik helyre ugró Debrecen a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szerzett (3 győzelem, 1 iksz, 1 vereség). Ennek ellenére sokkal jobban kezdett a bajnokság második helyén álló Kecskemét. Már a második percben helyzetbe került Hadaró, akinek élés szögből leadott lövése után a labda csak az oldalhálót találta el.

A Debrecen első nagyobb helyzetére a tizenegyedik percig kellett várni: egy jobb oldali szöglet után Dreskovics fejelhetett 6 méterről, Varga kapus óriási bravúrral kiütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát. A huszonötödik percben hazaiak játékosa, Kiziridisz a kecskeméti tizenhatos bal sarka közeléből lőtt, de a labda fél méterrel a vendégek kapuja felett szállt.

A kecskeméti Szuhodovszki Soma (b) és a debreceni Stefan Loncar a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kecskeméti TE mérkőzésenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első félidő utolsó húsz percében nagyobb fokozatra kapcsolt a Kecskemét, de nem tudtak gólt szerezni a vendégek. A legnagyobb helyzetet Szuhodovszki hibázta el öt perccel a játékrész vége előtt: a debreceniek játékosa egy védővel a nyakán tizennyolc méterről lőtt a kapu mellé. Az első félidőben nem született gól.

A második félidőben aktívabban kezdtek a vendég kecskemétiek: az ötvenegyedik percben Szuhodovszki közeli lövését Milosevics vetődve védte. Öt perc múlva majdnem megszerezte a vezetést a Debrecen: Loncsar bődületesen nagy kapufát rúgott tizenkilenc méterről. 

A kecskeméti Szalai Gábor (j), valamint a debreceni Stefan Loncar (b) és Dzsudzsák Balázs a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kecskeméti TE mérkőzésenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pár perc múlva a kecskemétiek Szalai fejesével veszélyeztettek, majd a hatvanegyedik percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Ferenczi balról adta középre a labdát, amihez Vágó ügyetlenül nyúlt hozzá. A labda így Loncsar elé került, aki 5 méterről a hálóba lőtt.

A hatvanhatodik percben azonban egyenlített a Kecskemét: Májer az ötösről egészen rosszul találta el a labdát, ami Deslandes-ről a kapu jobb alsó sarkába pattant.

A kecskeméti csapat gólörömeForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A nyolcvanadik percben egy óriási góllal fordítani tudtak a vendégek: Horváth Krisztofer tizenhat méterről óriási gólt csavart a bal felső sarokba.A Debrecen mindent megtett az egyenlítésért az utolsó tíz percben, de gólt már nem tudtak szerezni a hazaiak. A Kecskemét így megnyerte a rangadót, és továbbra is a második helyen áll a bajnokságban a Ferencváros mögött.

OTP Bank Liga, 24. forduló