"Miért tette?" - a nemzetközi sajtó sem kegyelmezett a fiatal szurkoló álmát kettétörő magyar kapusnak

2023.03.18. 12:10

A hazai mellett a nemzetközi sajtó sem ment el szó nélkül az MTK-szurkoló kisfiú esete mellett. Mint ismert, az MTK-DVTK meccsen a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a születésnapos Varga Énok végezte el a kezdőrúgást, megpróbált gólt lőni a diósgyőri kapuba, de Senkó Zsombor, a miskolci csapat kapusa megakadályozta ebben a fiatal szurkolót. Többek között a The Sun is beszémolt az esetről.

A történet külön életre kelt, már nem csak Magyarországon hüledeznek a diósgyőri kapus tettén, hanem már az egész világon foglalkoznak vele.

A világ egyik legnagyobb bulvárodala, a The Sun is foglalkozott: „Miért tette?" – A szurkolók lehurrogták a focistát megbocsáthatatlan tettéért és a fiatal fiú álmának összetöréséért.

Varga Énok esetréről a The Sun is beszámoltForrás: The Sun

"Tomboltak a futballszurkolók, miután egy magyar kapus megakadályozta, hogy egy hatéves fiú gólt szerezzen a kezdőrúgásból a másodosztályú mérkőzés elején" - tette hozzá a lap.

A Bleacher Report Football is foglalkozott az esettel, amelyet több mint 13 millióan követnek szerte a világon.

A diósgyőri kapus védését az alábbi szöveggel posztoltál: A kapus életre szóló leckét adott ennek a gyereknek."

De például az argentin Fox Sports is foglalkozott az esettel:

"A kapus meghiúsítja a fiatal Varga Énok születésnapi ajándékát; az edző elismerte, hogy a gól megakadályozása mellett ő döntött" - írja az SBT Sports.