Szívproblémái miatt vissza kell vonulnia a brazil válogatott sztárfocistának

2023.03.18. 08:24

A többek között a Liverpoolban és a Lazióban is megfordult brazil focistának, Lucas Leivának a szívproblémái miatt véget ért a pályafutása.

A 36 éves, 22-szeres brazil válogatott focistánál még decemberben diagnosztizáltak szívelégtelenséget akkor 2-3 hónap pihenőre kötelezték. Mostanra kiderült, hogy nem tudja folytatni az élsportot, az orvosai tanácsára úgy döntött, hogy visszavonul.

A játékos szavait a Lazio egyik szurkolói oldala idézte a közösségi oldalán a döntés meghozatalát követően.

A korábi liverpooli játékos, Lucas Leiva visszavonulForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

"Eljött a nap, hogy elbúcsúzzak a pályától. Egy előre nem látott ok miatt jött el ez a pillanat. Nyilván tudnék írni egy könyvet azokkal a történetekkel, amelyeket a három klubban és a futballban töltött több mint 30 évemben éltem át, de most csak azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki segített ezen az úton. Utazásom során sok ember hozzájárult a fejlődésemhez. Nem is tudok mindenkit megemlíteni. A családom alapvető fontosságú, ők voltak a támaszom, mindig hittek bennem és velem együtt élték meg ezt az álmot. Köszönet még az edzőknek, a csapattársaknak, a barátaimnak a feltétlen támogatásért és a szurkolóknak, akik mindig velem voltak! Nagyon szépen köszönöm labdarúgás. Köszönet minden rajongónak szerte a világon! Bizakodva vágok bele ebbe az új ciklusba, amely most kezdődik az életemben" - mondta a brazil középpályás, aki többek között Angol Ligakupa-győztes, de egyszer az Olasz Kupát, míg kétszer az Olasz Szuperkupát is elhódította.

A futballista a Gremio utánpótlásában nevelkedett, ott kezdte profi pályafutását is, a Libertadores Kupában ezüstérmes volt, majd 2007-ben Liverpoolba igazolt. Az angol csapattal megnyerte a Ligakupát, az Európa-ligában döntőt játszhatott, egyszer pedig megválasztották az idény legjobbjának a klubnál. Utóbbi elismerést következő klubjánál, a Laziónál kétszer is megkapta, illetve megnyerte az Olasz Kupát. Végül tavaly visszatért a Gremióhoz.

Hazája felnőtt válogatottjában 22-szer szerepelt, a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes volt, 2006-ban pedig őt választották az év legjobb brazil labdarúgójává.