Győzelemmel kezdett a Fehérvár új edzője, bajban a Honvéd

2023.03.18. 21:41

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén a MOL Fehérvár FC hazai pályán fogadta a Budapest Honvéd csapatát. Az első félidőben Katona góljával a fehérváriak szerezték meg a vezetést. A második félidőben a sokat támadó vendégcsapat nem tudott egyenlíteni, így a fehérváriak megnyerték a kiesés elleni harc szempontjából nagyon fontos találkozót.

A kieső helyen álló Mol Fehérvár csapatánál edzőváltás történt a héten. A Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros helyét a svéd Bartosz Grzelak vette át, aki az első svéd edző a magyar bajnokság történetében.

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

A Fehérvár nyerni tudottForrás: Tóth Ella/molfehervarfc.hu

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.

A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.

OTP Bank Liga, 24. forduló