Hihetetlen dühkitörést rendezett a Tottenham olasz menedzsere

2023.03.19. 15:57

Antonio Conte, a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur olasz menedzsere ritkán látható előadást tartott, miután csapata 3-1-es vezetés után sem tudott nyerni a kiesés elől menekülő Southampton ellen.

Conte a meccs utáni sajtótájékoztatón a saját csapatát és játékosait kritizálta, ami után könnyen lehet, hogy hamarosan távoznia kell majd.

„Azért, mert ehhez vannak szokva, mert itt ez megy. Nem játszanak semmi fontosért. Nem akarnak nyomás alatt lenni, stresszesen focizni. Így a legkönnyebb. Ez a Tottenham története. 20 éve ugyanaz a tulajdonos, és soha nem nyertek semmit, de miért?" - tette fel Conte a költöői kérdést, miután a döntetlen után kérdőre vonták az újságírók, hogy miért nem sikerült 3-1-es vezetésről megnyerniük a meccset és miért ilyen rosszak az eredmények az utóbbi időben.

Antonio Conte csapat kétgólos előnyt sem tudott győzelemre váltaniForrás: AFP/Adrian Dennis

A Spurs 2008-ban nyert egy Ligakupát, de azóta semmit. Daniel Levy, a klub elnöke egyelőre nem reagált, kérdés, megvárja-e, hátha az edző kirohanásától magukra találnak majd a játékosok. Conte egyébként itt még nem végzett, majdnem 10 percig mondta a magáét.

„A legnagyobb gond az, hogy már többször megmutattuk, hogy nem vagyunk csapat. 11 önző játékos van a pályán, akik nem akarnak segíteni egymásnak, nem játszanak szívvel" – mondta Conte, aki abban látja a problémák forrását, hogy a játékosok és a klub is megelégszik a középszerűséggel.

Kérdés, megrázzák-e magukat a focisták vagy fellázadnak az olasz ellen, akinek így vélhetően mennie kell majd a közeljövőben.