Böde volt megint a Paks nyerőembere, egyre kilátástalanabb helyzetben a Vasas

2023.03.19. 15:26

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap délutáni meccsén az utolsó Vasas 3-2-re kapott ki hazai pályán a Pakstól. A vendégek Hahn János góljával szereztek vezetést, majd a fordulás után csereként beállt Böde Dániel duplázott. Az angyalföldiek későn ébredtek, ugyanis Holender hajrában szerzett szerencsés találatával és Berecz Zsombor góljával csak kozmetikázni tudtak az eredményen, így Kondás Elemér csapata sorozatban harmadszor kapott ki, míg a Paks feljött a tabella harmadik helyére.

Bár a Paks letámadással próbálkozott a mérkőzés elején, és ezt nem is csinálta rosszul, mégis kifejezetten alacsony színvonalú volt a játék a rengeteg pontatlanság és technikai hiba miatt. Egy vendéglehetőséget leszámítva eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a második helyzetét gólra váltotta a zöld-fehér csapat. A paksi vezetés hatására megélénkült a meccs, az angyalföldiek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, akár egyenlíthettek volna is, de egy ízben Nagy védett bravúrosan, másik alkalommal pedig a kapufa segítette ki. 

A sereghajtó Vasas sem tudta megállítani a PaksotForrás: paksifc.hu

A térfélcserét követően lendületesen kezdett a Paks, erőfeszítését pedig siker koronázta, mert a csereként beállt Böde fejesével megduplázta előnyét. A forgatókönyv hasonló volt az első félidőhöz, ugyanis a gól után a fővárosi együttes vette át az irányítást, helyzetei is voltak, de azok mind kimaradtak. A kegyelemdöfést aztán Böde második találata jelentette, amely végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában a fővárosiak küzdöttek tovább becsülettel, fel is zárkóztak egy gólra, de ez sovány vigaszt jelentett az egyre reménytelenebb helyzetben lévő csapatnak és szurkolóinak.

A paksiak sorozatban aratott negyedik sikerükkel feljöttek a harmadik helyre, míg a Magyar Kupában elődöntős angyalföldiek immár nyolc kör óta nyeretlenek.