Felmosta a pályát a szánalmasan játszó Újpesttel a Puskás Akadémia

2023.03.19. 17:24

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap délutáni meccsén a Puskás Akadémia hazai pályán fogadta az Újpest csapatát. Az első félidőben Corbu góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben Colley két, Slagveer és Zahedi egy-egy góljával végleg eldöntötték a meccset. Az Újpest a csereként beállt Varga Balázs góljával csak szépíteni tudott.

A Puskás Akadémia az NB I középmezőnyéhez tartozik, de a felcsútiak nagyon közel vannak a Debrecen és a Paks csapatához is. Az Újpest csak a Budapest Honvédot és a Vasast előzi meg a tabellán, ezért a fővárosi csapatnak égetően szüksége volt a pontokra a kiesés elleni harcban.

Már a 10. percben megszerezte a vezetést a felcsúti csapat: egy szép kényszerítő után Colley élesen középre lőtte a labdát, ahol üresen érkező Corbunak már nem volt nehéz dolga, és három méterről az üres kapuba gurított.

Nagy harc volt a meccsenForrás: Árvai Károly

A 26. percben közel jártak a második gólhoz a hazaiak: a nagyon aktívan játszó Colley elfutott a jobb szélen, eltolta Hall mellett, majd egy életerős lövést engedett el a rövid sarok felé, de Nikolics védett. A kevés lendülettel játszó Újpest tíz perccel később Mudrinszki távoli lövésével veszélyeztetett. A félidőben több találat nem született.

Az első félidő után a második félidő első húsz percében az előnyben lévő Puskás Akadémia a gyors kontrákra épített, a vendég Újpest pedig többet birtokolta a labdát, és megpróbált helyzeteket kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Mindhiába, mivel a 63. percben kettőre növelte előnyét a Puskás Akadémia: a meccs legjobbja Colley a csapattárs Levivel kényszerítőzőtt, majd utóbbi kapura lőtt. Ezt védte Nikolics, majd a kipattanóra Colley érkezett, és négy méterről a hálóba lőtte a labdát.

Colley tarthatatlan voltForrás: Puskás Akadémia hivatalos oldalal

A 70. percben pedig újabb gólt szerzett a hazaiak középcsatára: Bartolec beadása után Colley a védőjét megelőzve remekül csúsztatott a hosszú sarokba. Az Újpest a csereként beállt Varga Balázs góljával csak szépíteni tudott a 83. percben.

A kegyelemdöfést Slagveer passzából Zahedi adta meg a 89. percben. Az Újpest óriási pofont kapott a Puskás Akadémiától, és a fővárosiak egyre nehezebb helyzetben vannak. 

OTP Bank Liga, 24. forduló