Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szerepelő Bournemouth ugyan 3-0-ra kikapott szombaton az Aston Villa otthonában, ám a vendég szurkolóknak így is volt némi okuk az örömre, ugyanis a rákból kigyógyult walesi válogatott középpályás, David Brooks hosszú idő után ismét pályára lépett.

Brooksnál 2021 októberében diagnosztizáltak második stádiumú Hodgkin-limfómát. Ez a fajta rák a nyirokrendszerben, a szervezet immunrendszerének egy részében fejlődik ki, és főként a húszas éveik elején járó fiatal felnőtteket, illetve a 70 év felettieket érinti.

Visszatért a pályára a rákot legyőző válogatott játékos Forrás: Jacob King/PA

A 25 éves középpályás tavaly májusban jelentette be, hogy sikeres volt a kezelése és teljesen felépült a betegségéből. Múlt héten csapata Liverpool elleni győzelmét már a kispadról nézhette végig, szombaton pedig az Aston Villa elleni bajnoki 79. percében eljött számára az idő és 535 nap után ismét pályára léphetett. A két szurkolótábor természetesen felálva tapsolta a fiatal játékost, akiért egy ország szorított.

Brooks betegsége előtt a Bournemouth egyik meghatározó játékosa volt, 91 tétmeccs során17 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. A fontosságát jól mutatja, hogy a klub tavaly nyáron négy évvel meghosszabbított a szerződését.