Elképesztő meglepetés a Fradi-meccsen

2023.03.19. 22:11

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán fogadta a Ferencvárost. Az első félidőben Ubochioma góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést. A második félidőben mindent megtett az egyenlítésért a Fradi, de gólt nem tudott szerezni. A Zalaegerszeg így megnyerte a kemény és küzdelmes találkozót.

Sztanyiszlav Csercseszov csapata a legutóbbi hét találkozójából csak egyet tudott megnyerni a bajnokságban. A Zalaegerszeg az előző kilenc bajnokijából csupán a Fehérvár ellenit tudta megnyerni.

Az első negyedórában a Fradi játszott lendületesebb támadójátékot, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a zöld-fehérek. A 21. percben a hazaiak veszélyeztették a vendégek kapuját: egy jobbról érkező beadást Ikoba készítette le lövésre Grezdának, aki tizennégy méterről fölé lőtte a labdát. A 37. percben Ikoba tört kapura, de a zalaegerszegiek támadóját az utolsó pillanatban szerelni tudták a Fradi játékosai.

Az első félidőben a ZTE nagyon jól játszottForrás: Dömötör Csaba

A hosszabbítás első percében megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Civic óriási hibája után Ubochioma szerezte meg a labdát, majd a hazaiak támadója betört a tizenhatoson belülre, majd tíz méterről, ballal a hosszú felsőbe lőtte a labdát. Az első félidőben több találat nem született.

A második félidő első húsz percében nem alakult ki folyamatos játék a pályán. A zalaegerszegi Grezdát le kellett cserélni sérülés miatt, helyére érkezett Mim az 53. percben. Sagal helyett Marquinhos érkezett a Fradinál, hogy jobban tudja segíteni a támadójátékot.

Nagy csata folyt a pályánForrás: Horvath Krisztian

A 69. percben Knoester lőtt az ötös vonaláról, de a hazaiak kapusa, Demjén egy hatalmas vetődéssel hárította a Fradi védőjének kísérletét. A 74. percben Botka indítása után Zachariassen tizenhat méterről kilőtte a hosszú sarkot, de a bíró les miatt nem adta meg a találatot. A 83. percben Frederiksen csúsztatott fejesét kellett védenie Demjénnek egy szöglet után.

A Fradi mindent megtett az egyenlítésért, de gólt már nem tudott szerezni. Így a Zalaegerszeg hazai pályán szerezte meg a három pontot a zöld-fehérek ellen.

OTP Bank Liga, 24. forduló