Vágólapra másolva!
A Barcelona–Real Madrid (2–1) spanyol rangadó után a vendégek vezetőedzője, Carlo Ancelotti arról beszélt, egy olyan leshelyzet miatt nem nyertek, amiben még mindig kételkedik. A Barcát irányító Xavi viszont nem érti madridi kollégájának nyilatkozatát.

- utalt a klubvilágbajnok fővárosiak olasz trénere Marco Asensio 81. percben, 1-1-es állásnál szerzett találatára, amelyet hosszú videózás után les miatt nem adott meg a játékvezető. Mint mondta, el kell fogadniuk az ítéletet, ugyanakkor kétségei vannak a döntéssel kapcsolatban.

- fogalmazott Ancelotti Franck Kessié 92. percben szerzett győztes találata kapcsán.

Xavi csak nevetett Carlo Ancelottin a meccs után Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Kitért rá, hogy az év végi katari világbajnokságot követően a január került sokba együttesének, miután nehezen nyerték vissza a formájukat - a december 31-én zárult 15. forduló után még azonos pontszámmal állt a Real Madrid és a Barcelona.

Sikerével a katalán gárda a forduló előtti 9 pontos előnyét 12 pontra növelte a válogatott szünet előtt, amelyet követően még 12 forduló lesz hátra a La Ligából. A győztes gránátvörös-kékeket vezető Xavi rendkívül fontosnak nevezte ezt a sikert.

- értékelt Xavi, kiemelve: csapata kihajtotta magát, védekezésben és támadásban egyaránt rengeteget dolgozott.

Xavi szerint megérdemelt a győzelem Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A meg nem adott gól kapcsán Xavi úgy vélekedett: egyértelmű lesről született Asensio találata. A Barcelonát irányító edző nem érti, Ancelotti miért a videóbíróval foglalkozik a mérkőzés után.

– idézte a Marca a 2–1-es siker után a Barcelona szakvezetőjét, aki szerint a győzelem ellenére nem dőlt még el a bajnoki cím.