Megrázó pillanatok a pályán: mentőhelikopter vitte kórházba a magyar focistát

2023.03.20. 14:05

Kis híján tragédiával végződött a Nagycenk-Répcementi megyei II. osztályú U19-es focimeccs. A második félidőből mindössze 12 perc telt el, amikor a vendégek játékosa, Ódor Ármin mozdulatlanul terült el a pályán. A fiatal játékost mentőhelikopter vitte kórházba.

A csereként pályára lépő Ódor Ármin, a Répcementi játékosa az 56. percben csapata támadásánál a visszafelé futó hazai védő felszabadító lövésébe „belenézett". Az erős, közeli lövés úgy arcon találta, hogy elvesztette egyensúlyát. A földre esés közben egy másik hazai játékos térde az egyensúlyát vesztő játékos halántékával találkozott. Ódor Ármin mozdulatlanul terült el a pályán - számolt be az esetről a Kisalföld.

Mentőhelikopter szállította kórházba a focistát a nagycenki pályárólForrás: Kisalföld/olvasói fotó

A lap úgy tudja, hiába érkezett az első segítség gyorsan, az autóban nem volt mentőorvos. A mentő szakemberei, látván az eset komolyságát, esetkocsit kértek, ám a megérkezéséig rohamosan telt az idő. A kiérkező mentőorvos a diagnózis alapján mentőhelikopter segítségét kérte, közben megkezdte a játékos állapotának stabilizálását. A helikopter azonnal a sérült fiatallal a kórházba sietett.

Kis híján tragédia történt a magyar focimeccsenForrás: Kisalföld/olvasói fotó

A meccs félbeszakadt, viszont jó hír, hogy a fiatal Ódor Ármin a kórházban magához tért, de súlyos agyrázkódása miatt megfigyelés alatt tartják és további vizsgálatokat végeznek rajta.