Zlatan Ibrahimovic: Én vagyok a múlt, a jelen és a jövő

2023.03.21. 22:19

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd válogatott labdarúgója kiemelte: nemcsak "jótékonyságból" csatlakozott hétfőn a nemzeti csapat keretéhez a stockholmi edzőtáborban, hanem teljesítményével szeretne hozzájárulni csapata sikereihez.

A 41 éves futballista kilenc hónapos szünet után február végén tért vissza a pályára, de a válogatottban továbbra is aggódnak a fizikai állapota miatt.

A milánóiak csatára azt is elárulta, hogy a rehabilitáció alatt a teljes felépülés volt a célja és nem az eddigi legjobb formájának elérése, mégis szeretne hozzátenni hazája nemzeti csapatának teljesítményéhez az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Nem jótékonyságból vagyok itt a válogatottban vagy a klubomnál, hanem azért, hogy a játékommal és a teljesítményemmel eredményekhez segítsem a csapatom" - jelentette ki a svéd klasszis.

Zlatan Ibrahimovic visszatért a svéd válogatottbaForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ibrahimovic ugyan a selejtezőkön szeretne pályára lépni, a jövő évi kontinensbajnokságra azonban még egyáltalán nem gondolt.

Ebben a korban már nem a jövőn gondolkodik egy játékos, még akkor sem, ha én vagyok a múlt, a jelen és a jövő" - mondta magabiztosan Ibrahimovic, aki vasárnap óta a Serie A legidősebb gólszerzője.

"Tudom, nem értitek, miért is vagyok itt, és sokan talán bolondnak is tartanak ezért, de várjátok ki a végét és megértitek, miért így csinálom a dolgokat" - zárta gondolatait a svéd gólrekorder.

Svédország péntek este Belgiumot, majd hétfőn Azerbajdzsánt fogadja Stockholmban.