Vágólapra másolva!
A korábbi hat magyar-észt focimeccs közül mindössze egyszer kapott ki nemzeti együttesünk. Azon a találkozón pályán volt a Ferencváros legendája, Lipcsei Péter is, aki sikert vár a csapattól a csütörtöki meccsen.

A Fradi korábbi válogatott játákosa, Lipcsei Péter - aki jelenleg az NB II-es Soroksár edzője - a csütörtöki Magyarország-Észtország meccs kapcsán szólalt meg a Ripostnak. A legendás játékos a 2003. november 19-i, az FTC Üllői úti régi, Albert Flóriánról elnevezett stadionjában

az észtek 1-0-s győzelmének részleteire kevéssé emlékezik, de leszögezte, azért a vereségért illik revansot venni.

Lipcsei Péter nem félti a magyar válogatottat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Mivel ez egy úgynevezett felhozó találkozó,

– nyilatkozta Lipcsei. - Így vagyok ezzel én is, nem kétséges a sikerünk, bár az észteké harcos erényeket csillogtató legénység, viszont a tudásuk aligha ér fel a mieinkével."

Az említett, csaknem húsz éve játszott összecsapást mindössze 457 fizető néző tekintette meg, ennél azért csütörtökön feltehetően jóval többen látogatnak ki az Arénába.

"Közhely, hogy manapság nincsenek barátságos találkozók, így egy új feladatsor, az Eb-selejtezők előtt Marco Rossi szövetségi kapitány megint keresi megfelelő embereit, hiszen több olyan játékost kipróbál, akik eddig kevés alkalommal kerültek reflektorfénybe.

A cél egyszersmind az, hogy jövő hétfőn a bolgárokat az első Eb-selejtezőnkön megverjük. A magam részről ezt is biztosra veszem."

Lipcsei Péter nem győzte dicsérni a Fradi kapusát, Dibusz Dénest Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lipcsei arról is beszélt, kik lehetnek a magyar válogatott húzóemberei:

"Egyértelműen a Leipzig futballistájától, Szoboszlai Dominiktól várom azt, hogy karmester legyen Észtország ellen, ráadásul a gólszerzésre mindig kész. Klubtársa, Orbán Willi kiegyensúlyozott formája megnyugvás a védelem tengelyében. Fejjel, lábbal jól helyt áll, kifogástalanul futballozik – jellemzett Lipcsei, aki

etalonnak nevezte a kapuvédő Dibusz Dénest. Klasszis kapusnak tartja,

mert a Fradi játékosa az utóbbi időszakban rengeteg fontos magyar bajnoki, illetve nemzetközi kupameccsen kiemelkedően látta el a feladatát.

– tette hozzá Lipcsei Péter.

A két válogatott eddigi hat meccse közül a mieink négyet megnyertek egy-egy a döntetlen és vereség mellett.