Rejtélyes vírusfertőzés okoz pánikot a holland fociválogatottnál

fbl Horizontal
Netherlands' forward #08 Cody Gakpo gestures on the ground during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium, north of Doha, on December 9, 2022. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas gondokkal küzd a holland fociválogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman, miután a csapatot sújtó vírusfertőzés miatt öt játékosára sem számíthat a Franciaország és a Gibraltár elleni Eb-selejtezőn.

A holland fociszövetség a hivtalos oldalán közzétett közleményben tudatta, hogy

csütörtök reggel Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman és Bart Verbruggen is elhagyta a válogatott edzőtáborát, ugyanis mindannyian vírusfertőssel küzdenek.

Ronald Koeman szövetégi kapitány a megbetegedések miatt edző három cserét eszközölt:

Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) és Stefan de Vrij (Inter) került be a keretbe.

Cody Gakpo is kikerült a keretből a betegsége miatt Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A közlemény szerint az U21-es válogatottal,az eddig Spanyolországban edzőtáborozó Gravenberch és Scherpen Párizsban csatlakozik a csapathoz,

mellettük De Vrij is hamarosan megérkezik, így 23 játékos alkotja majd a keretet. Hozzátették, a Franciaország elleni meccs után újra átértékelik majd a válogatott keretét.

A hollandok a vb-döntős Franciaországgal március 24-én, pénteken 20.45-kor találkoznak, majd március 27-én, hétfőn Gibraltárral mérkőznek meg.