Visszavonult a Barcelonánál megbukott sztárfocista

2023.03.23. 18:19

Mindössze 32 évesen befejezi profi pályafutását a Barcelona egykori csodagyereke, Bojan Krkic.

Krkic hatalmas tehetségnek indult, 17 évesen bemutatkozhatott a katalán együttes első csapatában, ahol 2007. október 21-én a Villarreal ellen megszerezte első gólját, amivel ő lett a klub történelmének legfiatalabb gólszerzője.

2008 és 2011 között négyszer nyert spanyol bajnokságot és kétszer Bajnokok Ligáját a Barcelonával, ám hiába lépett pályára 163 mérkőzésen a katalánok első csapatában, valójában csak epizódszereplő volt.

Ő az első spanyol játékos, aki mind a négy nagy európai bajnokságban gólt szerzett, ám sosem tudta igazán beváltani a hozzáfűzött reményeket, mivel a vele szemben állított elvárásoktól szenvedett.
Legutóbb a japán Vissel Kobe csapatában szerepelt, ahol ismét együtt játszhatott egykori Barcás csapattársával, Andrés Iniestával.

Bojan Krkic bejelentette visszavonulásátForrás: AFP/Lluis Gene

Néhány hete beszámoltunk róla, hogy az egyszeres spanyol válogatott támadó már egy ideje a labdarúgás mellett egy másik szenvedélyének, a terepkerékpározásnak hódol, amiről korábban úgy fogalmazott, hogy szeretne versenyszerűen űzni.

Krkic pályafutása során játszott az AS Roma, a Milan, az Ajax, a Stoke City, a Mainz, az Alavés, a Montreal Impact és a Vissel Kobe csapatában is. Pályafutása során összesen 449 mérkőzésen lépett pályára és 92 gólt lőtt.