Vágólapra másolva!
A 86-szoros angol válogatott Kenny Sansom áldásnak gondolja, amikor 2020-ban válságos állapotban került kórházba, mert ugyan gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, elmondása szerint azóta jó útra került az élete.

A Crystal Palace és az Arsenal legendás balhátvédje a karrierje után súlyos alkoholproblémákkal küzdött, aminek köszönhetően szinte semmire nem emlékezett a hetvenes-nyolcvanas évekből, amikor a sikereit elérte.

Sansomnak akkoriban szerencsejáték-függősége és depressziós hajlama is volt, és az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott. Ám 2020-ban komoly fejsérülést szenvedett, ami miatt válságos állapotban került kórházba, ahol tüdőgyulladást, majd Wernicke–Korszakov-szindrómát is megállapítottak nála.

Miután 18 hét elteltével kikerült a kórházból, újra kellett tanulni enni, beszélni és sétálni is. Az emlékek nagy része továbbra sem tért vissza, de Sansom a diagnózist hallva megfogadta, hogy változtat az életén.
„Azt hiszem, áprilisban lesz három éve, hogy utoljára ittam. Ehhez

Most pedig már kijelenthetem, hogy soha többé nem fogok inni."

Sansom hozzátette, nemrég oltárhoz kísérhette a lányát, és az unokáival rendszeresen jár focimeccsre, amit azelőtt nem tudott megtenni.

Forrás