Marco Rossi elmondta, mit gondol Szoboszlairól

2023.03.27. 23:22

Hétfőn az este az Európa-bajnoki-selejtezők második fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 3-0 legyőzte a bolgár csapatot a Puskás Arénában. A találkozó után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport kamerája előtt értékelte a mérkőzést. Az olasz szakember kiemelte, hogy vezetése alatt ez volt a legjobb első félideje a válogatottnak és persze a meccs legjobbját, Szoboszlai Dominiket is méltatta. 

 „Talán ez volt a legjobb első félidő mióta én vagyok a kapitány, de Törökországban is remek félidőt játszottunk 2020-ban, csak akkor nem lőttünk gólt. Dominik a legjobb meccsét játszotta a válogatottban. A kapitányi karszalag felelősséggel ruházta fel, és felnőtt hozzá. Mondhatni gyorsabban nőtt fel. A második félidőben háromgólos előnyben nem volt könnyű fenntartani a koncentrációt, több hibát is elkövettünk, de persze lőhettünk volna több gólt is. Gratulálok a csapatnak és a teljes stábnak. Szép este volt, ennél szebbet nem is várhattunk" - nyilatkozta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

A magabiztos játék ellenére Marco Rossi egy pillanatig sem volt nyugodt a meccsenFotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott napra pontosan negyven év után kezdte ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 év után győzte le újra Bulgáriát.

Marco Rossi csapata legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.