Folytatódik a focibotrány: nagy bajba került a PL-csapat sportigazgatója

fbl Horizontal HEADSHOT
Juventus FC technical coordinator Fabio Paratici attends the Italian Serie A football match Sassuolo vs Juventus on May 12, 2021 at the Mapei-Citta del Tricolore stadium in Reggio Emilia. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nemzetközi szintre kiterjesztette a Juventus korábbi tisztviselőire, köztük Fabio Paraticire, a Tottenham Hotspur jelenlegi sportigazgatójára kiszabott olaszországi büntetést, amelyet a játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt szabott ki az olasz sportbíróság.

A 11 évig a Juventus kötelékében dolgozó

Paratici jövője ezzel kérdésessé vált az angol élvonalban szereplő Tottenhamnél,

amely továbbra is keresi a vasárnap távozó Antonio Conte utódját.

Az olasz sportbíróság január 20-án hozott döntése szerint Andrea Agnellit, a Juve korábbi elnökét két évre, míg Paraticit 30 hónapra tiltották el a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől Olaszországban.

A döntéshozók akkor egy kérelmet is megfogalmaztak a FIFA és az európai szövetség (UEFA) felé, amely a büntetés kiterjesztését követelte a két szervezet égisze alá tartozó versenysorozatokra.

Fabio Paratici nagy bajba került Forrás: AFP/Marco Bertorello

"A FIFA megerősíti, hogy

- áll a nemzetközi szervezet közleményében.

A Juventus már az ügy kirobbanásakor teljes mértékben visszautasította a vádakat, és jelezte, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.