Vágólapra másolva!
A 2022-es sikerekek után még magasabb fokozatra kapcsol az Országos Minifutball Szövetség. Alighogy befejeződött a 2022-es döntő, már meg is kezdődtek a kvalifikációk a 2022-2023-as szezonra, mely idén is a FINAL4 döntővel ér véget Budapesten.

A tét ráadásul óriási, hiszen

a magyar bajnok Nagyváradra utazhat, ott szervezi meg ugyanis az EMF (European Minifutball Federation) a Bajnokok Ligáját!

Románia a címvédő

Románia az aktuális címvédő a legrangosabb európai klubvesenyben, hiszen a tavalyi montenegrói döntő az AEK Oradea győzelmével ért véget, nem mellesleg a hajdúszoboszlói Euro Cup-on is román elsőség született a Nova Vita Targu Mures révén.

– tudta meg az Origo Pinkóczi Tibortól, a szövetség versenyszervezésért felelős alelnökétől.

Idén is hatalmas izgalmak várhatóak a Final4-ban Forrás: Vaszko Viktor/Vaszko Viktor

Budapesten bajnoki rendszerben küzdenek meg a legjobb fővárosi csapatok az elsőségért, miközben Székesfehérváron a nyugati országrész, Hajdúszoboszlón pedig a keleti régió legjobb kispályásai mérik össze erejüket a FINAL4-ért.

Idén először kerül megrendezésre a minifutball Magyar Kupa,

mellyel nem titkolt célja a szövetségnek a sportág népszerűsítése azokban a régiókban is, ahol kevésbé ismert a minifutball.

A 2022-ben első, 3X-os BL győztes Mad Dogs még nincs a kvalifikációt szerzett csapatok között,

ellenben a tavalyi Final4 másik három résztvevője a budapesti Airnergy, a ceglédberceli SZPCDSE és a 2021-ben bajnok Todor Pet Bau Kft egész biztosan ott lesz valamelyik döntőben, bár utóbbi két csapat jelentősen átalakult.

Az egész országban dübörög a minifoci Forrás: Origo

„Kétség sem férhet hozzá, a 2023-as lesz a Szövetségünk eddigi legtartalmasabb éve.

sőt magyar bajnokok hirdetünk az U23-as korosztályban is. A kvalifikáció még tart, de az már biztos, hogy minimum 30 település 64 csapata ott lehet a regionális döntőkben. A magyar bajnok ráadásul Nagyváradon szerepelhet a címvédő otthonában a Bajnokok Ligájában."

A magyar minifoci-válogatott idén az Egyesült Arab Emírségekben szerepel majd a vb-n Forrás: Czifra Mária/Minifutball-szövetség

"A sportág csúcsa természetesen a világbajnokság, mely október végén kezdődik az Egyesült Arab Emírségekben, a válogatott is elkezdte már a felkészülést,

a csapatok mellett a szakmai stáb előtt is az eddigi legnagyobb kihívás áll" - árulta el az Origónak az Országos Minifutball Szövetség versenyszervezésért felelős alelnöke.

"Ahogy közeledik a nyár, úgy élesedik a verseny a kispályás labdarúgásban. Az év közben országszerte megrendezett tornák bajnokságok győztesei számára megadatik a lehetőség, hogy egymás ellen bizonyíthassák, ki érdemli meg a részvételt a Final4-ban. Személy szerint

Mindemellett remek felkészülésnek is tartom a válogatott oldaláról is, hiszen minifoci szabályok keretei között tudunk tétre játszani, gyakorolni, készülni a nemzetközi versenyekre. A mezőny kissé átalakult az elmúlt évekhez képest, de bizakodó vagyok, hogy idén is ott lehetünk a legjobbak között" - mondta a magyar válogatott játékos, Barabás Miklós.