Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel – aki Lőw Zsolt másodedzőjével – a héten állt munka a német rekordbajnok Bayern Münchennel. A BL-győztes német edző elárulta, hogy sokkolta, amikor tavaly szeptemberben kirúgták a Chelsea-től, mert különleges kapcsolatot ápolt az angol csapat játékosaival.

Tuchelt szeptemberben, a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-vereséget követő reggelen rúgták ki, miután a klub új tulajdonosai, a Todd Boehly vezette amerikai konzorcium kijelentették, hogy a négy hónappal az érkezésük után ideje, hogy új vezetőedzőt hozzanak.

Tuchel 20 hónap alatt három trófeát nyert a Chelsea-nél, és elismerte, hogy még mindig fájó, ahogy a londoni munkája véget ért.

– idézi a The Athletic a Bayern München frissen kinevezett edzőjét.

Thomas Tuchel magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Bayern kispadján Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Marcel Engelbrecht

„Mindannyiunk számára sokkoló volt.

Úgy éreztük, hogy a megfelelő helyen vagyunk a megfelelő időben, hogy nagy dolgokat érjünk el, hogy építkezzünk, hogy tovább maradjunk. Remek kapcsolataink voltak a stábon belül. Bizonyos értelemben még mindig fáj, hogy nem látjuk ezeket az embereket nap mint nap" – folytatta a német szakember, aki 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a német rekordbajnokkal.

„Szeretem ezt a munkát, megvan bennem a szenvedély.

– mondta Tuchel, aki elismerte, hogy a mai napig kapcsolatban van a londoni csapat játékosaival. „Még mindig SMS-ezünk, sok üzenetet váltunk, és sok barátra találtam a Chelsea edzőközpontjában. Nehezebb lesz tartani a kapcsolatot, de a barátságok megmaradnak" – tette hozzá Thomas Tuchel, aki szombat este a Borussia Dortmund elleni 4-2-es győzelemmel mutatkozott be a Bayern München kispadján, ezzel csapata átvette a vezetést a Bundesligában.