Megvan az első feljutó a Premier League-be

Middlesbrough v Burnley - Sky Bet Championship Football League Friday 7th April 2023 Middlesbrough vs Burnley Season 2022-3 Sky Bet Championship Soccer Horizontal FOOTBALL
Burnley players celebrate promotion after the final whistle at the Sky Bet Championship match between Middlesbrough and Burnley at the Riverside Stadium, Middlesbrough on Friday 7th April 2023. (Photo by Trevor Wilkinson/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 40. fordulójában a Burnley 2–1-re legyőzte idegenben a Middlesbrough csapatát, ezzel biztossá vált a feljutása a Premier League-be.

A játékosként világbajnoki bronzérmes belga Vincent Kompany csapata az idényben 25 győzelem és 12 döntetlen mellett mindössze két alkalommal kapott ki. Ugyan a Championship küzdelmeiből még hátra van hat forduló, de már matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert és most bebiztosította feljutását. A Burnley így egy év után tér vissza az eső osztályba.

A Manchester City legendája, Vincent Kompany nem számított rá, de még csak nem is álmodott olyan forgatókönyvről, hogy együttese már az első idényében feljut az élvonalba.

- fogalmazott a vezetőedző, aki hozzáfűzte: most már nagyobb célokat tűznek ki.

Kompany 2019-ben fejezte be pályafutását az Anderlechtnél, ahol aztán két évig dolgozott vezetőedzőként, mielőtt tavaly júniusban kinevezték a Burnley kispadjára.