Szoboszlait kiállították, a Lipcse fontos meccset bukott el

2023.04.23. 19:29

A német labdarúgó Bundesliga 29. fordulójának vasárnapi meccsén a három magyar válogatott futballistát is foglakoztató RB Leipzig 2-0-ra kikapott az Európa-ligában elődöntős Bayern Leverkusen otthonában.

A lipcseiek a sérüléséből lábadozó Gulácsi Péter nélkül, de Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a soraiban kezdett, utóbbi pedig már a 8. percben egy veszélyes lövéssel hívta fel magára a figyelmet a zuhogó esőben rendezett összecsapáson, a labda csupán centikkel kerülte el a kaput.

A folytatásban is a vendégek irányították az egyébként jó iramú meccset, de a mezőnyfölény ellenére komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Aztán bő félóra után szinte a semmiből szerezhettek volna vezetést az Európa-ligában elődöntős - és a nyolcaddöntőben a Ferencvárost búcsúztató - gyógyszergyáriak, Hincapié távoli bombalövése azonban a keresztlécen csattant.

Szoboszlai Dominikot szereli a leverkuseni Robert AndrichForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A 40. percben viszont már a kapufa sem mentette meg a lipcseieket: Diaby jobb oldalról középre adott labdáját Hlozek 11 méterről védhetetlenül lőtte a jobb alsó sarokba. A gólt ide kattintva nézheti meg.

A vezetés birtokában a Leverkusen a fordulás után teljesen átadta a területet ellenfelének, ám a lipcseiek nem tudtak mit kezdeni a nyomasztó fölénnyel, sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A hajrában Szoboszlait kiállították, miután utolsó emberként elkaszálta a tizenhatoson belül a kapura törő Diabyt. A megítélt tizenegyest Amiri értékesítette, amivel végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az ötödik helyen álló Leipziget négy pontra közelítette meg a tabellán a Leverkusen, amely február 19. óta veretlen a Bundesligában.

A Freiburg Sallai Roland nélkül is 4-0-ra legyőzte a vendég Schalkét. Az egy hete a Werder Bremen elleni sikerből góllal és gólpasszal részt vállaló magyar válogatott támadó sárga lapok miatti eltiltása nyomán kihagyta a mérkőzést. Ezzel a Freiburg a tabella harmadik helyére lépett.

Bundesliga, 29. forduló:
Freiburg-Schalke 04 4-0 (2-0)
Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-0 (1-0)

Ajánlataink