Óriási káosz és botrány várható az angol FA-kupa döntőjén

775963221 fbl Horizontal FOOTBALL
Fans arrive ahead of the English FA Cup semi-final football match between Manchester City and Sheffield United at Wembley Stadium in north west London on April 22, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Előre borítékolható, hogy botrányos jelenetek sora fog lejátszódni a június 3-i londoni FA-kupa döntő napján.

Június 3-án a Wembley Stadionban először játszik egymás ellen a labdarúgás történtetének legrangosabb kupasorozatának döntőjében a két manchesteri óriásklub, a City és a United. Ez már önmagában egyszerre ünnepi, ugyanakkor aggodalomra okot adó hír: a két csapat drukkerei nagyon nem kedvelik egymást, a téttel járó felfokozott hangulat pedig csak olaj lesz a tűzre.

A londoni rendőrség ezért azt kérte az angol szövetségtől (FA), hogy hozzák előbbre a kezdést, és az eredetileg kiírt 16.45 helyett 15 órakor induljon a találkozó. Így mire leszáll az este talán már elhagyják a fővárost a boldog és csalódott manchesteri drukkerek.

Csakhogy ez nem lesz olyan egyszerű: az angol vasúti dolgozók szakszervezete ugyanis május 12. és 31. mellett június 3-ra is általános sztrájkot hirdetett, alaposan megnehezítve a londoni meccsre utazó drukkerek dolgát.