Vágólapra másolva!
A szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásának 8. fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Slovan Bratislava csapatától, így két fordulóval a bajnokság vége előtt öt pontra nőtt a különbség a két csapat között.

A találkozót megelőzően a hagyományoknak megfelelően a hazai szurkolók elénekelték a Nélküled című slágert, és csak ezután kezdődhetett a mérkőzés, amelyen a DAC együttesét Kalmár Zsolt csapatkapitányként irányította.

A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést:

Kalmár jobbról passzolt Nikola Krsztovics elé, aki közelről a jobb felső sarokba, a léc alá bombázott.

Úgy tűnt, a Slovan hamar megszerzi az egyenlítést, ám Malik Abubakari gólját megelőzően az asszisztot jegyző Vernon de Marco kézzel ért a labdába, így a videobíró segítségével érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

Kalmárt nem kímélték a Slovan-védők, rengeteget szabálytalankodtak ellene, a félidő hajrájában mégis a magyar válogatott focista kapott sárga lapot reklamálásért.

Nem sokkal később gólt szerzett a Slovan: De Marco ezúttal valóban gólpasszt adott, miután a labdáját Lucas Lovat külsővel tekerte el a bal felső sarokba 16 méterről.

A második játékrész elején a DAC előtt adódtak nagyobb helyzetek, és

többször is úgy tűnt, tizenegyest ítél a játékvezető, ám sem a Kalmárral elkövetett szabálytalanság, sem Lovat kezezése után nem lett büntető, még a videó 5 percig tartó megtekintése után sem.

A 74. percben aztán szinte a semmiből megszerezte a vezetést a pozsonyi együttes: egy szöglet után Samuel Petrás kapus hibázott, így Andre Green közelről az üres kapuba passzolt. Azonban a DAC hamar visszahozta a győzelmi reményeket, hiszen a 80. percben

Kalmár szögletét Ammar Ramadan fejelte a hálóba.

A hajrában gyakorlatilag egykapuzott a Dunaszerdahely, amelynek több nagy lehetősége is volt, de gólt nem sikerült már szerezni. Ellenben a Slovannak igen, a hosszabbítás elején ugyanis egy kontra végén Miroslav Kácer kézzel blokkolta Vladimir Weiss lövését, így tizenegyest kaptak a vendégek. A büntető előtt tömegjelenet alakult ki a pályán, ám Weiss így is magabiztosan értékesítette azt. Ezután azonban teljesen

elszabadultak az indulatok, a félmeztelenre vetkőzött Weiss a DAC-szurkolók előtt is ünnepelt, ami sem a drukkereknek, sem a játékosoknak nem tetszett, és mindkét csapat kispadjáról a pályára vonultak a játékosok.

Hosszú percek után indult újra a játék, ám az gyakran megszakadt Slovan-időhúzással és újabb tömegjelenettel, ráadásul a biztonsági emberekre is szükség volt, így pedig egyenlítésre már nem volt esély. Maradt a 3-2-es vendéggyőzelem, amellyel két fordulóval a bajnokság vége előtt a pozsonyiak ötpontosra növelték előnyüket a tabella élén.