Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 3-1-re nyert a Troyes otthonában.

A párizsi csapat ugyan vezeti a francia bajnokságot, de a csapat háza táján semmi sincs rendet. Ezen a héten a hétszeres aranylabdás Lionel Messi került a címlapokra, ugyanis hétfőn engedély nélkül elutazott Szaúd-Arábiába, a vezetőség ezért két hétre felfüggesztette az argentin világbajnokot, aki ez idő alatt fizetést sem kap, és még az edzéseket sem látogathatja.

A sérült Neymar és az "eltiltott" Messi távollétében Kylian Mbappéban bízhattak a párizsi csapat szurkolói, a világbajnok francia támadó pedig a hátára vette a csapatot, és már a nyolcadik percben betalált, amikor Vitinha felső lécről levágódó beadását közelről a kapuba fejelte.

Mbappé és Vitinha vezérletével nyert a PSG Forrás: AFP/Francois Nascimbeni

A folytatásban a párizsiak elképesztő mezőnyfölényben játszottak, 66%-ban birtokolták a labdát, 15 kapura lövésük volt és 2.31-es xG-t dolgoztak ki, de újabb gólt nem tudtak lőni az első játékrészben. A fordulás után aztán az 59. percben Marco Verratti védelem mögé benyesett labdáját Vitinha fejelte kapura, Gauthier Gallon ugyan védeni tudott, de a labda pont visszapattant a portugál középpályás lábára, onnan meg egyenesen a kapuba.

A meccs ezzel gyakorlatilag eldőlt, a párizsiak azonban folyamatosan nyomás alatt tartották a Troyes kapuját. Ennek ellenére a 83. percben a hazaiak szereztek gólt Xavier Chavalerin csúsztatott fejesével, azonban sokáig nem reménykedhettek az egyenlítésben, ugyanis a 86. percben Fabian Ruiz egy gyönyörű kapáslövéssel kilőtte a jobb felsőt, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget, a PSG pedig megnyerte a meccset, és négy fordulóval a vége előtt hat ponttal vezeti a tabellát a Lens előtt.

Ligue 1, 34. forduló:
Troyes-Paris Saint-Germain 1-3 (0-1)
gólszerző: Chavalerin (83.), ill. Mbappé (8.) Vitinha (59.), Fabian Ruiz (86.)