Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában a Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott a Strasbourg otthonában, ezzel Christophe Galtier csapata egy fordulóval a vége előtt négypontos, behozhatatlan előnyre tett szert, és megnyerte fennállása 11. bajnoki címét.

A párizsik két meccsel a vége előtt hat ponttal előzték meg a második Lens csapatát, így abban a tudatban léphettek pályára a Strasbourg ellen, hogy egy pont is elég a bajnoki címükhöz.

Az első félidőben a párizsiak 70%-ban birtokoltál a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, kaput eltaláló lövésük is csak egy volt. A fordulás után aztán megvillant a szezon végén minden bizonnyal távozó Lionel Messi, aki az 59. percben Kylian Mbappé gyönyörű ütempassza után értékesített egy ziccert.

  • A hétszeres aranylabdás ezzel pályafutása 496 gólját lőtte, ezzel a 495 gólos Cristiano Ronaldót megelőző ő lett minden idők legeredményesebb játékosa a top bajnokságokat tekintve.
Messi újabb elképesztő rekordot döntött Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Messi gólja után sem brillírozott a PSG, a Strasbourg pedig a 79. percben egyenlíteni tudott a korábbi francia válogatott Kevin Gameiro találatával.

A párizsi csapat az egész meccsen csak egyszer találta el a kaput, de ez is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa története 11. bajnoki címét.

Ligue 1, 37. forduló:
Strasbourg-Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)
gólszerzők: Gameiro (79.), ill. Messi (59.)