Vágólapra másolva!
Elsősorban a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászóról, Suhajda Szilárdról szólt a szombati nap, amely most sem telt eseménytelenül a hazai és a nemzetközi sportvilágban, így most egy helyen megmutatjuk a legérdekesebb történéseket május 27-éről!

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. A bejelentés után Suhajda Szilárd édesapja szívszorító üzenetben búcsúzott a fiától, míg Sterczer Hilda, Erőss Zsolt volt felesége elgondolkodtató szavakkal vette védelmébe az eltűnt sportolót. Suhajda magyarországi kommunikációs csapatának egyik tagja, Pintér László arról beszélt, hogy a minden bizonnyal meghalt hegymászót mindenki magára hagyta volna abban az állapotban.

Drámai végjátékban kikapott a Budapest Honvéd a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában a Puskás Akadémia otthonában, így a Mol Fehérvár megmenekült és a Vasas mellett a kispestiek búcsúztak az élvonaltól. A Honvédnak ősztől 20 év után ismét, története során másodszor kell a másodosztályban szerepelnie. A Puskás ugyan nyerni tudott, de a bronzérmet a Debrecen szerezte meg.

Felcsúti vereségével kiesett a Honvéd z NB I-ből Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bundesliga utolsó fordulójában a Bayern München ugyancsak drámai körülmények között nyerte meg sorozatban 11. alkalommal a bajnokságot. A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató bajor sztárcsapat pontazonossággal, de jobb gólkülönbséggel diadalmaskodott. A bajnoki cím megnyerése ellenére a bajor csapattól távozik Oliver Kahn ügyvezető igazgató és a csapat sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is.

A Luton Town az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság osztályozójának döntőjében tizenegyesekkel legyőzte a Coventryt, így a Burnley és a Sheffield United után harmadikként ők jutottak fel a Premier League-be.

Sajtóhírek szerint a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Marco Asensio távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától a szezon végén, miután visszautasította a spanyolok szerződés-hosszabbítási ajánlatát.

Elhunyt az ötvenes évek első felének egyik legkiválóbb magyar kosárlabdázója, Hódy László.